Statui din ceară ale tuturor cuplurilor prezidenţiale americane, de la George şi Martha Washington la Barack şi Michelle Obama, vor fi licitate, sâmbătă, de muzeul The Hall of Presidents and First Ladies aflat în Gettysburg, care a fost închis recent, după aproape 60 de ani de funcţionare, din cauza numărului mic de vizitatori, informează The Washington Post.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Statuile din ceară ale preşedinţilor americani au fost realizate la dimensiuni reale, în timp ce statuile primelor doamne au fost realizate la o scară de o treime.

Colecţia de statui de ceară care va fi scoasă la licitaţie mai cuprinde picturi murale semnate de artistul Charles Morgenthaler, figurine mici sculptate de Chuck Caldwell şi un MP3 cu material audio pentru cei 43 de preşedinţi americani - Grover Cleveland a avut două mandate neconsecutive la conducerea SUA.  

Statuile au fost sculptate de artişti precum Ivo Zini, din materiale precum ceară tradiţională şi lemn acoperit cu polimer. De-a lungul anilor, a fost necesară înlocuirea unor capete ale unor statui.

Statuile primelor doamne poartă ţinutele pe care soţiile preşedinţilor americani le-au purtat la ceremoniile de învestitură.

Randy Dickensheets, care va conduce licitaţia live, a spus că sunt foarte mulţi potenţiali cumpărători care şi-au manifestat deja interesul, dar au vrut să rămână anonimi, pentru a scădea competiţia. ”Cred că vom putea vedea orice persoană aici, de la proprietarul unui coafor la proprietarul unui magazin de modă”, a spus el.

Potrivit lui Max T. Felty, preşedintele şi proprietarul Gettysburg Heritage Enterprises, care deţine Hall of Presidents şi alte atracţii din Gettysburg, statuile din ceară pierd interesul publicului, în favoarea exponatelor cu tehnologie înaltă.

Max T. Felty a explicat că Hall of Presidents a avut peste un million de vizitatori de la data deschiderii sale, în anul 1957. În primii cinci până la zece ani, cel puţin 200.000 de persoane au vizitat muzeul anual, iar majoritatea vizitatorilor au apreciat faptul că instituţia se concentrează pe întreaga istorie americană, nu doar pe Războiul Civil. Însă, în ultimii cinci - şapte ani, numărul de vizitatori ai muzeului a scăzut treptat, la o medie de 15.000 – 20.000 de persoane anual.

Turiştii care petrec una sau două zile în Gettysburg, potrivit lui Max T. Felty, tind să aleagă să participe la un tur interactiv al frontului, unde pot explora şi atinge obiecte. De asemenea, Gettysburg National Military Park Museum and Visitor Center, care s-a deschis în anul 2008, cu pictura panoramică ”Gettysburg Cyclorama” restaurată, care reprezintă celebra bătălie locală, cu sunete şi efecte vizuale, atrage cei mai mulţi vizitatori.

Încasările în urma licitaţiie vor fi folosite pentru a restaura faţada muzeului, pentru a arăta la fel ca cea originală, din secolul al XIX-lea. Clădirea nu a existat în timpul Bătăliei de la Gettysburg, ci a fost construită drept o reşedinţă privată între anii 1890 şi 1910. Aceasta va găzdui birouri ale companiei lui Max T. Felty, iar o parte din spaţiile pentru birouri vor fi închiriate, potrivit preşedintelui şi proprietarului Gettysburg Heritage Enterprises. El a precizat că nu poate anticipa suma care va fi încasată, pentru că nu există un preţ de pornire.

Parte din Războiului Civil American, Bătălia de la Gettysburg a fost purtată pe teritoriul statului american Pennsylvania, în intervalul 1 iulie - 3 iulie 1863, între Statele Unite ale Americii (conduse de George Gordon Meade) şi Statele Confederate ale Americii (conduse de Robert Edward Lee). Bătălia s-a încheiat cu victoria Statelor Unite ale Americii.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.