Un recital de chitară susţinut de Dragoş Ilie, muzician care s-a remarcat ca unul dintre cei mai charismatici şi expresivi tineri chitarişti ai generaţiei sale, va fi susţinut pe 4 ianuarie, de la ora 19.00, în stagiunea de marţi seară a Filarmonicii „George Enescu”.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

În prezent, Dragoş Ilie urmează studiile de Doctorat la University of Texas din Austin/ SUA, la clasa renumitului pedagog şi interpret Adam Holzman. Concomitent, este şi asistent în cadrul aceleiaşi Universitaţi.

Dragoş Ilie a început studiul chitarei, învăţând primele acorduri de la tatăl său. A urmat cursurile Colegiului Naţional de artă din Iaşi la clasa profesorului Marius Ţimpău. În acea perioadă a studiat şi cu conf. univ. dr. Daniel Dragomirescu.

Perseverenţa şi tenacitatea artistică l-au ajutat să obţină diverse burse de studiu în ţară cât şi în străinatate. În anul 2015, Dragoş Ilie a obţinut bursa „Woodruff” pentru completarea studiilor de licenţă la „Schwob School of Music”, parte a Columbus State University, SUA cu profesorul si compozitorul Andrew Zohn.

Deosebit de apreciat, chitaristul român a susţinut concerte, cursuri de măiestrie şi seminare în Europa şi Statele Unite. Dragoş Ilie este reprezentat de Augustine Strings, prima companie de corzi pentru chitară clasica din lume.

Începând cu data de 1 ianuarie, ora 12.00, biletele se pot procura: online, accesand site-ul www.fge.org.ro - sectiunea „Calendar“.Biletele odată cumpărate nu sunt returnabile decât în condiţiile prevăzute de lege, sau de la Casa de Bilete a Ateneului Român (doar cu o oră înainte de începerea concertului). Plata se face doar în numerar.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.