Spectacolul ”Şofer/ Pictor”, scris de dramaturgul israelian Hillel Mittelpunkt, cu Maia Morgenstern şi Lucian Iftime în distribuţie, în regia lui Alexandru Dabija, va avea premiera la Teatrul Evreiesc de Stat din Bucureşti, vineri, la ora 19.00.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Următoarele reprezentaţii ale spectacolului vor avea loc sâmbătă şi duminică, de la ora 19.00, informează Teatrul Evreiesc de Stat.

Spectacolul ”Şofer/ Pictor” aduce în scenă doi protagonişti complet diferiţi, forţaţi să trăiască împreună într-un spaţiu închis.

Piesa este tradusă de Lucian Iftime, iar scenografia este semnată de Andrada Chiriac.

”Mira este pictor. După patruzeci de ani de carieră artistică în America de Sud, revine în Israel, în casa copilăriei sale. Acasă, Mira descoperă că fratele i-a murit, iar în locul lui trăieşte prietenul acestuia, Aaron - şofer de camion, care şi-a pierdut memoria din cauza unui accident. Mira este un artist complet egoist. Aaron este singur şi fără ţintă, cu o viaţă ratată. Amândoi sunt dificili, incomozi, nemiloşi, dar amândoi descoperă că au nevoie unul de altul”, a spus Hillel Mittelpunkt.

Sarcasmul personajului Mira denotă existenţa sa nefericită, iar Aaron îi contestă afirmaţiile false despre bogăţia şi poziţia sa socială importantă. Odată ce Mira capitulează şi i se prezintă în adevărata sa lumină, relaţia lor ajunge într-un punct de cotitură. Prăpastia socială dintre ei dispare treptat, fiind înlocuită de speranţă, compasiune, înţelegere şi respect reciproc.
 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.