Spectacolul ”Shylock”, după o piesă scrisă de Gareth Armstrong, în regia lui Horaţiu Mălăele, care face parte şi din distribuţie, alături de alţi actori precum fiul său, Bogdan, şi George Mihăiţă, va avea premiera miercuri, 4 octombrie, la ora 19.00, la sala Radu Beligan a Teatrului de Comedie din Bucureşti.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Spectacolul îi are în distribuţie pe: Horaţiu Mălăele (Shylock), George Mihăiţă (Tubal), Mirela Zeţa /Lia Sinchevici (Portia), Bogdan Mălăele (Antonio), Anghel Damian (Bassanio), Lucian Ionescu (Lorenzo), Ruxandra Grecu (Jessica), Vlad Bîrzanu (Gondolierul), Constantin Codrescu ( înregistrare Vocea Ducelui).

Scenografia este semnată de Iuliana Vîlsan, iar muzica de Radu Captari, informează Teatrul de Comedie.   

”Shylock”  prezintă  un  tablou  tragic cu  accente  comice, abordând  un  conflict  vechi de aproape două mii de ani: creştin contra evreu, dar raportat la  problemele  lumii contemporane, oferindu-i  astfel  accesibilitate şi dinamism. Mesajul spectacolului  are o forţă moralizatoare care străbate timpurile, aceea că oamenii au dreptul de a fi trataţi egal indiferent  de rasă, limbă sau religie.

Personaj emblematic al literaturii universale, Shylock adună la un loc câteva secole de istorie a unor stereotipii care compun aşa-numitul portret imaginar al evreului  pe de o parte şi viziunea umanistă a lui Shakespeare, pe de altă parte. El, înainte de a fi evreu, este o fiinţă umană. Un om cu un dublu parcurs istoric: unul personal şi un altul care reflectă întreaga comunitate de evrei hăituiţi de câteva veacuri.

Născut pe 25 iunie 1948, Gareth Armstrong este un actor, regizor, profesor universitar şi scriitor britanic. Specializat în teatrul shakespearean, a jucat roluri celebre incluzându-i pe Romeo, Richard al III-lea, Oberon, Macbeth şi Shylock. A scris, regizat şi jucat one-man-show-ul ”Shylock în care a analizat din perspectivă contemporană celebrul personaj din piesa ”Negustorul din Veneţia”.

Evenimentul este organizat de Primăria Municipiului Bucureşti prin Teatrul de Comedie.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.