Spectacolul ”Don Juan”, o adaptare după Molière, revine în repertoriul Teatrului de Comedie din Bucureşti după 40 de ani de la montarea lui Valeriu Moisescu. Piesa este pusă în scenă de Andrei şi Andreea Grosu şi este programată pe 5 şi 6 mai, de la ora 19.30, la Sala Studio.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Spectacolul, a cărui scenografie este semnată de Vladimir Turturica, va fi jucat, pe 5 mai, de actorii: Bogdan Cotleţ (Don Juan); Dragoş Huluba (Sganarel); Liviu Pintileasa (Gusman), urmând ca pe 6 mai personajul Don Juan să fie interpretat de Dan Rădulescu, informează Teatrul de Comedie.

Don Juan Tenorio a călătorit neîntrerupt din Spania secolului al XVII-lea, a trecut prin Italia ca mai apoi să poposească, dar nu definitiv, în Franţa lui Molière. Prin definiţie, Don Juan nu este un personaj statornic şi dovadă stau sutele de romane, nuvele, piese de teatru, opere şi operete în care apare de fiecare dată altfel.

Personajul revine pe scena Teatrului de Comedie, adus de tinerii regizori Andrei şi Andreea Grosu, după aproape patruzeci de ani de la montarea lui Valeriu Moisescu din 1980.

Jean-Baptiste Poquelin, cunoscut drept Molière (1622 – 1673), cel mai cunoscut comediograf al clasicismului francez şi totodată unul dintre cei mai înzestraţi regizori şi actori ai vremii, s-a impus în dramaturgia universală prin cele 30 de comedii scrise pentru trupa sa de teatru. Între cele mai importante titluri se numără: ”Şcoala femeilor”, ”Tartuffe”, ”Mizantropul”, ”Avarul” şi ”Bolnavul închipuit”.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.