Spectacolul ”Burlaci şi burlăciţe”, realizat în Laboratorul DENS, în regia Alessandrei Giuntini, după textul dramaturgului contemporan Hanoch Levin, va avea premiera la Teatrul Nottara din Bucureşti, la Sala George Constantin, vineri, de la ora 19.30.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Textul a fost tradus de Bogdan Budeş, decorul a fost conceput de Ştefan Caragiu şi Alessandra Giuntini, iar costumele au fost create de Mihaela Popescu. Distribuţia este alcătuită de actorii Daniela Minoiu, Vlad Gălăţianu, Alexandru Mike Gheorghiu, Corina Dragomir şi Sebastian Ghiţă, informează Teatrul Nottara.

Respectând nota de burlesc pe care o propune textul autorului israelian, regizoarea a creat o comedie fără inhibiţii, în care parodia şi caricatura se împletesc cu umorul aspru şi observaţia ironică.

Spectacolul prezintă un cuplu care merge la culcare în seara de dinaintea nunţii, dar emoţiile, frământările şi îndoielile se transformă treptat în întrebări existenţiale, personajele având parte de o aventură onirică.

”Pentru mine a fost mereu interesant să găsesc limbajul scenic potrivit fiecărui text şi pentru aceasta încerc să-mi folosesc toate cunoştinţele, de la teatrul realismului psihologic, la commedia dell'arte şi până la dansul contemporan. Am senzaţia că, împreună cu actorii, am construit atmosfera potrivită şi că acest spectacol nu e doar o comedie la care să mori de râs; nu - aici spectatorul se va gândi puţin şi la viaţa lui şi va trebui să admită că în interiorul fiecăruia dintre noi e ascuns un clovn tragic şi caraghios”, a spus Alessandra Giuntini.

Spectacolul a fost prezentat iniţial în cadrul Laboratorului de teatru DENS, organizat de Teatrul Nottara, sub coordonarea lui Oleg Loevski, în vara anului 2016, succesul la public făcând ca acesta să intre în repertoriul curent al instituţiei.

Alessandra Giuntini este o regizoare de origine italiană. În 2011 a absolvit Academia de Teatru din St. Petersburg, unde a şi debutat în filmul ”Saint Petersburg”, iar în 2013 a fost acceptată în programul SITI din New York, unde a studiat cu regizoarea Anne Bogart. În prezent face parte din grupul de lucru al lui Oleg Loevski, cu formulele sale de teatru experimental. 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.