Sky News a renunţat la un interviu cu Boris Johnson, după ce editorul său politic a fost informat că nu poate face o înregistrare audio sau o transcriere a discuţiei, informează The Guardian.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe X Distribuie pe Email

Fostul prim-ministru a promis să "dezvăluie ce s-a întâmplat cu adevărat în perioada în care am fost primar al Londrei, ministru de Externe şi prim-ministru" în timpul conversaţiei de săptămâna viitoare, pe măsură ce îşi promovează cartea de memorii "Unleashed". Interviul lui Johnson cu BBC a fost abandonat la începutul acestei săptămâni, după ce prezentatoarea Laura Kuenssberg i-a trimis din greşeală notiţele sale.

Într-o postare de vineri pe X, Beth Rigby a spus: "Aşteptam cu nerăbdare să-i iau un interviu lui Boris Johnson la Cheltenham, dar, din păcate, nu pot continua evenimentul deoarece nu mi se permite să fac o înregistrare audio sau o transcriere a interviului". 

Evenimente

14 noiembrie - Maratonul Agriculturii
20 noiembrie - Eveniment News.ro - Orașul meu - Acasă și la birou

"În calitate de jurnalist care discută cu un fost prim-ministru în cadrul unui eveniment public, nu pot continua decât dacă o facem în mod oficial. Îmi pare rău că trebuie să mă retrag".

Miercuri, Kuenssberg a declarat că i-a trimis lui Johnson notiţele pentru interviu, susţinând că mesajul era pentru echipa ei. Discuţia cu fostul lider al Partidului Conservator a fost anulată.

Fostul editor politic al BBC a declarat că eroarea a fost "jenantă şi dezamăgitoare" şi a însemnat că "nu era corect ca interviul să aibă loc".

Într-un interviu cu ITV News difuzat vineri seara, Johnson a declarat că regretă că şi-a cerut scuze pentru petrecerile guvernului din timpul lockdown-ului în Downing Street în 2020. În memoriile sale, el a scris că a făcut o "greşeală" emiţând scuze "patetice" şi "umilitoare" cu privire la partygate, despre care a spus că "a făcut să pară că am fost mult mai vinovaţi decât am fost".

Tom Bradby, care prezintă ITV News at Ten, l-a întrebat pe Johnson: "Practic, aţi spus: 'Nu a fost mare lucru. Regret că mi-am cerut scuze”. Este aceasta cu adevărat poziţia dumneavoastră? Aţi regretat că v-aţi cerut scuze reginei?". Johnson a refuzat să răspundă şi a replicat: "Nu discut despre conversaţiile mele cu regina".

El a adăugat: "Ceea ce am încercat să spun acolo a fost, cred că scuzele generale - tipul de scuze pe care le-am emis chiar la început - cred că problema cu ea a fost că după aceea, toate acuzaţiile care au venit asupra oficialilor care au lucrat foarte greu la biroul din Downing Street şi în altă parte au fost considerate a fi adevărate". "Şi, cerându-mi scuze, am validat din greşeală întregul corpus şi nu a fost corect faţă de acei oameni". 

De asemenea, în carte se susţine că Gavin Williamson a blocat un acord de 400 de milioane de lire sterline pentru a aduce prizoniera britanico-iraniană Nazanin Zaghari-Ratcliffe acasă din Iran cu cinci ani înainte ca aceasta să fie eliberată, pe baza faptului că banii ar putea fi folosiţi de Hezbollah.

Johnson a declarat că, în 2017, a ajuns la un acord pentru eliberarea ei în schimbul banilor datoraţi de Marea Britanie Teheranului încă din anii 1970. Trezoreria şi Ministerul de Externe au aprobat, dar biroul prim-ministrului a insistat că decizia trebuia să fie semnată de toate departamentele relevante, inclusiv Ministerul Apărării, care la momentul respectiv era condus de Williamson.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.