Şedinţa de joi a Consiliului de Administraţie (CA) aş SRTv a fost blocată de unii membri, între care Monica Ghiurco, Sorin Ilieşiu, Cristian Petcu şi Karen Sebesi. SRTv şi Doina Gradea au precizat că "aceşti membri au pus interesele personale mai presus de cele ale televiziunii publice" şi anunţă "demersuri legale" pentur funcţionarea instituţiei.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

"În data de 17 decembrie 2020 a fost convocată o şedinţă ordinară a Consiliului de Administraţie al SRTv. Unii membrii ai CA - Monica Ghiurco, Sorin Ilieşiu, Cristian Petcu şi Karen Sebesi - au dorit să impună pe ordinea de zi subiecte vădit nelegale şi care contravin intereselor SRTv, urmărind doar satisfacerea unor interese personale", se arată într-un comunicat al TVR transmis News.ro.

Potrivit TVR, "fiind imposibilă introducerea pe ordinea de zi a unor puncte cu caracter ilegal, în continuarea acţiunilor lor, aceştia au părăsit şedinţa, determinând neîntrunirea cvorumului şi imposibilitatea funcţionării acestui organism de conducere. Astfel, aceşti membri ai CA au împiedicat în mod conştient desfăşurarea şedinţei şi au blocat activitatea instituţiei, punând interesele personale mai presus de interesele televiziunii publice".

Reprezentanţii Televiziunii publice afirmă că "nu este pentru prima dată când doamna Monica Ghiurco, reprezentant al salariaţilor, nu şi-a exercitat calitatea de membru al CA. Au existat şedinţe în cadrul cărora doamna Ghiurco nu şi-a exprimat votul, ceea ce reprezintă o activitate necorespunzătoare şi un demers care afectează bunul mers al instituţiei".

Calomnii şi atacuri la persoană la adresa Doinei Gradea

"Întâlnirea de astăzi a fost presărată de calomnii şi atacuri la persoană la adresa preşedintelui-director general, Doina Gradea, precum şi  de presiuni şi ameninţări din partea dnei Monica Ghiurco şi a domnului Cristinel Godinac, reprezentant al Federaţiei Jurnaliştilor MediaSind, la adresa PDG şi a membrilor CA care nu-i susţin. În consecinţă, SRTv înţelege să facă, începând de azi, toate demersurile legale pentru asigurarea funcţionării instituţiei şi pentru a îndrepta abaterile grave generate de acţiunile membrilor CA mai sus menţionaţi", anunţă SRTv şi Doina Gradea. 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.