Sculptorul care a creat taurul-simbol de pe Wall Street acuză autorităţile din oraşul New York că i-au încălcat drepturile, pentru că au permis instalarea unei statui din bronz, reprezentând o fetiţă neînfricată, în faţa lucrării sale, fără a îi cere permisiunea, informează abcnews.go.com.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Avocatul Norman Siegel a declarat pentru Associated Press că sculptorul italian Arturo Di Modica va explica, miercuri, la o conferinţă de presă, modul în care va înfrunta autorităţile din New York care au permis ca statuia din bronz ce reprezintă o fetiţă neînfricată să rămână amplasată în faţa taurului, până în luna februarie. Avocatul a adăugat că va cere ca oraşul să îi pună la dispoziţie documentele care arată procedurile care au fost urmate.

Statuia din bronz intitulată ”Fearless Girl” reprezintă o fetiţă neînfricată care sfidează un taur care atacă, ţinând mâinile pe şolduri, cu bărbia ridicată, cu părul strâns.

Statuia a fost instalată pe 7 martie, în ajunul Zilei Internaţionale a Femeii. Lucrarea a fost creată pentru a atrage atenţia asupra unei iniţiative care luptă pentru a atrage atenţia asupra numărului mic de femei aflate la conducerea corporaţiilor americane.

”Fearless Girl” a devenit o atracţie turistică într-un timp foarte scurt şi a devenit foarte populară pe reţelele de socializare. Iniţial, statuia trebuia să rămână pe Wall Street pentru o săptămână. 

Ulterior, ca răspuns la petiţiile semnate de zeci de mii de persoane pentru ca statuia să rămână amplasată în faţa taurului pentru mai mult timp, primarul Bill de Blasio a anunţat că permisiunea statuii ”Fearless Girl” de a se afla în acel spaţiu a fost prelungită pentru aproape un an.

Arturo Di Modica a spus că statuia ”Fearless Girl” este ”o şmecherie de publicitate”, creată de două corporaţii gigante - State Street Global Advisors şi McCann.

Sculptorul italian susţine că statuia ”Fearless Girl” îi încalcă drepturile de autor pentru ”Charging Bull”, pentru că schimbă dinamica creativă, pentru a include încă o prezenţă curajoasă.

Un purtător de cuvânt al primarului nu a răspuns încă la solicitarea de a acorda un punct de vedere.

Statuia ”Charging Bull” s-a aflat într-o situaţie similară cu ”Fearless Girl”, aşteptând ca autorităţile din New York să îi permit să rămână în locul în care a fost ampalsată.

Arturo Di Modica a instalat statuia din bronz în faţa Bursei din New York după prăbuşirea burselor din 1987, în miezul nopţii, fără a avea permisiunea autorităţilor. Taurul este un simbol al rezistenţei financiare americane. Ulterior, autorirăţile din New York au răspuns solicitărilor publicului pentru ca lucrarea de artă să rămână la câţiva paşi distanţă de Wall Street.

Avocatul Norman Siegel a refuzat să precizeze dacă va fi intentat un proces în acest caz.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.