Scriitorul şi dramaturgul italian Luca di Fulvio, autorul bestseller-ului „La gang dei sogni”, a murit miercuri, la vârsta de 66 de ani, au anunţat joi editorii săi, scrie Le Figaro.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

„Cu mare tristeţe aflăm de moartea lui Luca Di Fulvio, la vârsta de şaizeci şi şase de ani”, a anunţat Pocket Editions pe Twitter.

Autor al cărţilor „La Ballata della citta eterna”, „La figlia della liberta” şi „La ragazza che toccava il cielo”, a cunoscut un succes notabil în 2016 cu „La gang dei sogni”, o saga familială a cărei acţiune este plasată la New York în anii 1920.

Născut la Roma în 1957, autorul, deosebit de popular în Germania şi Franţa, „tocmai recitise însemnările ultimei sale cărţi, 'Paradisul ascuns', care urma să fie publicată pe 23 august”, a declarat editorul său Slatkine & Cie pe Instagram.

Într-un videoclip publicat în aprilie pe contul său de Instagram, autorul, vizibil slăbit, pomenise de boala Charcot - o boală neurologică care atrofiază muşchii - de care suferea, mulţumind cititorilor săi şi rudelor pentru sprijinul acordat.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.