Scriitoarea J. K. Rowling, cunoscută pentru seria romanelor „Harry Potter”, se află în centrul unei controverse după ce şi-a arătat sprijinul faţă de o cercetătoare care a publicat online mai multe mesaje împotriva persoanelor transsexuale.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Sprijinul arătat de J.K. Rowling cercetătoarei britanice Maya Forstater, care a fost concediată de la Centrul pentru Dezvoltare Globală din cauza unor mesaje anti-trans publicate pe Twitter, reprezintă „un risc pentru oameni transsexuali”, a spus Anthony Ramos, unul dintre şefii organizaţiei GLAAD, care luptă pentru drepturile persoanelor LGBTQ.

Un alt reprezentant al GLAAD a declarat pentru Variety că organizaţia a luat legătura cu echipa lui Rowling pentru a organiza o întâlnire off-the-record cu membri ai comunităţii trans. Echipa scriitoarei a refuzat.

„J.K. Rowling, ale cărei cărţi au dat speranţe copiilor că pot lucra împreună pentru a crea o lume mai bună, s-a alăturat acum ideologiei anti-ştiinţă care neagă umanitatea de bază a oamenilor transgender”, a transmis Ramos într-un comunicat. „Bărbaţii şi femeile trans şi persoanele nonbinare nu reprezintă o ameninţare şi să încerci să spui altceva îi expune unui risc. Acum este momentul ca aliaţii care cunosc şi susţin persoanele trans să vorbească şi să sprijine drepturile lor fundamentale pentru a fi trataţi egal şi corect”.

Rowling şi-a exprimat pe Twitter sprijinul faţă de Forstater, care şi-a pierdut slujba după ce a scris, în parte, că „bărbaţii nu se pot schimba în femei”. Cercetătoarea a publicat mai multe mesaje, printre altele arătându-şi îngrijorarea faţă de faptul că femeile trans au acces la vestiarele femeilor, şi s-a referit în mai multe rânduri la femeile trans ca fiind bărbaţi.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.