Lansări, dezbateri, atelierele pentru copii şi cărţi cu preţuri reduse până la 80% se numără printre elementele care alcătuiesc ediţia de anul acesta a Salonului Internaţional de Carte Bookfest, care va avea loc de miercuri până duminică, la Romexpo.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Deschiderea oficială a Bookfest va avea loc miercuri, la ora 12.00, când, pe scena mare vor ţine discursuri numeroşi invitaţi.

Suedia, ţară învitată de onoare la ediţia din acest an a salonului de carte, propune 20 de evenimente care vor pune accent pe educaţie şi literatură pentru copii, egalitatea de gen, incluziunea socială şi promovarea diversităţii.

Humanitas, Polirom, Nemira, Litera, Rao, Grupul Editorial Art şi Curtea Veche Publishing se numără printre editurile care vor participa la Salonul Internaţional de Carte Bookfest 2017, oferind volume care vor putea fi cumpărate la preţuri cu până la 80% mai mici faţă de cele din librării.

Humanitas şi Humanitas Fiction vor participa la târg cu peste 1.000 de titluri, 80 de cărţi-eveniment, noi titluri de autori români, ediţii de colecţie din literatura română şi universală, ediţii în limba română ale bestsellerurilor internaţionale din ultimele luni, precum şi aproape 40 de lansări şi întâlniri cu scriitori, traducători, critici literari, actori şi jurnalişti cunoscuţi. 

Toate cele peste 1.000 de titluri de la standul Humanitas vor avea reducere de 10%, iar ediţiile de colecţie vor putea fi cumpărate la preţuri speciale valabile numai la Bookfest.

La cele aproximativ 40 de lansări de carte, vizitatorii standului Humanitas se vor întâlni cu personalităţi precum: Andrei Pleşu, Mircea Cărtărescu, Gabriel Liiceanu, Aris Fioretos, Ioana Nicolaie, Horia-Roman Patapievici, Ioana Pârvulescu, Tania Radu, Dan C. Mihăilescu, Radu Paraschivescu, Oana Pellea, Tatiana Niculescu, Radu Jörgensen, Teodor Baconschi şi Mircea Mihăieş.

Humanitas Fiction va organiza în cadrul programului ”Suedia, ţara invitată de onoare“ o întâlnire – dezbatere, lansare de carte şi sesiune de autografe – cu scriitorul Aris Fioretos, autor al bestsellerului ”Mary”, cel mai recent roman al prozatorului suedez, premiat atât în Germania, cât şi în Suedia.

De asemenea, editura Humanitas va lansa la această ediţie a târgului de carte romanul ”Exit 45. Tragedie academică americană” al scriitorului şi jurnalistului american şi suedez, de origine română, Radu Jorgensen.

Editurile Nemira şi Nemi vor participa la eveniment cu noutăţi editoriale printre care se numără un nou volum scris de Bear Grylls, ”Supravieţuitorii”.

În colecţia Nautilus SF&F pasionaţii de science fiction vor găsi titluri noi precum ”Povestea vieţii tale”, de Ted Chiang, primul volum din seria ”Luna”, ”Luna nouă”, de Ian McDonald, ediţii revizuite ale seriei ”Cântec de gheaţă şi foc”, de George R.R. Martin, trilogia ”Farseer”, de Robin Hobb, precum şi romanul de debut al lui Adrian Mihălţianu, ”Epoca inocenţei”, din seria ”Terra XXI”.

În colecţia de literatură Babel vor fi incluse titlurile: ”Sentimentul unui sfârşit”, de Julian Barnes, roman căştigător al Man Booker Prize şi ecranizat anul trecut, ”Căsătorie de plăcere”, de Tahar Ben Jelloun (autor câştigător al premiului Goncourt) şi ”Aşteptându-l pe Bojangles”, de Olivier Bourdeaut.

Editura Nemi pentru copii lansează la târg ”Aventurile lui Sacha în Castelul Fermecat”, de Iulian Tănase şi ilustraţii de Alexia Udrişte, şi volumul ”Enescu şi hora razelor de soare”, din seria Poveşti în pădurea muzicală, de Cristina Andone.

Editura Litera va fi prezentă la Bookfest 2017 cu 1.000 de titluri din toate domeniile şi reduceri de până la 50%, vouchere valorice şi tombole, precum şi lansări de carte şi acţiuni dedicate copiilor.

Printre titlurile expuse la standul Litera, cititorii vor descoperi noi cărţi în colecţiile de ficţiune, nonficţiune, călătorii, artă, istorie, dezvoltare personală, gastronomie, dar şi cărţi de colorat pentru adulţi.

Iubitorii de ficţiune vor găsi la standul Editurii Litera romanul ”Io contra Statele Unite ale Americii”, de Paul Beatty, distins cu Premiul Man Booker 2016.

La standul editurii se va găsi şi ”Dansând în întuneric”, continuarea volumului autobiografic al scriitorului norvegian Karl Ove Knausgård, ”Lupta mea”.

Alte titluri care vor fi disponibile sunt ”Numele meu este Lucy Barton”, de Elizabeth Strout, nominalizată la Premiul Man Booker 2016, ”Un bărbat şi o femeie”, de britanica Jojo Moyes, şi ”A doua şansă”, de Kristin Hannah, autoarea bestsellerului ”Privighetoarea”, ultimele două în colecţia Blue Moon.

Dragoş Pătraru, realizatorul emisiunii ”Starea naţiei”, va lansa cartea ”Unde nu-i cap, vai de popoare!”, care va include desene de Mardale. 

Litera Mică îşi va aştepta cititorii cu numeroase ateliere creative, dar şi cu volume precum ”Mickey şi piloţii de curse” şi ”Frumoasa şi Bestia”, cărţi noi din seria ”Prima mea lectură”, şi noi enciclopedii National Geographic Kids, cărţi de activităţi şi dicţionare.

Editura Polirom va participa la Bookfest 2017, de asemenea, cu peste 1.000 de titluri, toate aflate la reducere de 15-20%. La standul editurii, vizitatorii vor putea găsi aproximativ 400 de titluri noi de la ediţia anterioară a târgului, titluri-surpriză, precum şi literatură pentru copii.

La standul editurii vor fi lansate volume semnate de autori precum: Aurora Liiceanu, Ion Dichiseanu, Marta Petreu, Grete Tartler, Madeea Axinciuc, Vintilă Mihăilescu, Sorin Mitu, Ştefan Lemny, Orlando Figes şi Alin Ciupală.

Grupul Editorial ART a pregătit peste 800 de titluri pentru cititorii de toate vârstele, cu reduceri cuprinse între 10% şi 40%.

Evenimentele de lansare ale Grupului Editorial ART, dezbaterile şi atelierele pentru copii se desfăşoară atât la standul cel mare al editurii cât şi, în parteneriat cu Ambasada Suediei din Bucureşti, la Standul Suediei – invitatul de onoare al Salonului Internaţional de Carte Bookfest 2017.

Între noutăţi se numără volumul ”Un bărbat pe nume Ove”, de Fredrik Backman, tradus de Andreea Caleman, la Editura Art, care va fi lansat la standul Suediei, şi ”Poveştile deosebiţilor”, de Ransom Riggs, tradus de Gabriella Eftimie, la Editura Youngart.

Alte noutăţi sunt lansarea cărţii ”A doua carte cu Apolodor”, de Gellu Naum,cu ilustraţii de Dan Ungureanu, care va fi lansată la standul Editurii Arthur, şi a volumului ”Dosarul unei vacanţe de groază”, de Ana Rotea, care va fi lansat în prezenţa autoarei şi a invitaţilor Valentin-Ion Ceauşescu şi Lavinia Branişte.

Lista noutăţilor este completată, între altele, la Editura Paladin, de volumul ”Assassin’s Creed. Frăţia”, de Oliver Bowden, tradus din limba engleză de Mihai-Dan Pavelescu.

Curtea Veche Publishing a pregătit reduceri de preţ de până la 80% la cărţi pentru toate vârstele şi pentru toate preferinţele.

Una dintre cele mai importante noutăţi ale editurii este o carte semnată de Mihail Şişkin, considerat cel mai mare scriitor rus contemporan: ”Paltonul cu gaică. Proză scurtă, eseuri“.

La Curtea Veche Publishing vor fi găsite şi cărţile ”Povestea Castelului Peleş“ de ASR Principele Radu al României, care va fi lansată în prezenţa autorului, şi ”Castelul Bran”, de Diana Mandache, care va fi lansată, de asemenea, la standul editurii.

Curtea Veche Publishing va mai lansa, în prezenţa autoarei Márton Evelin, romanul ”Nopţile salamandrelor“.

La standul editurii vor putea fi găsite noul volum al lui Vladimir Tismăneanu, ”Teze şi antiteze la Washington”, volumul ”Fericirea e un ac de siguranţă“, de Răzvan Exarhu, care va acorda autografe sâmbătă,  între orele 11.30 şi 12.30,  la standul editurii, şi ”Astăzi este despre astăzi“, cartea Mirelei Retegan, fondatoarea Găştii Zurli.

Curtea Veche Publishing va organiza un program special pentru copii, în cadrul Booofest Junior. Copiii se vor putea întâlni la standul editurii, de miercuri până vineri între orele 10.00 şi 13.00, cu Pac şi Mac, personaje din ”Erus şi Valea Răbdării“ de Alec Blenche, iar cărţile pentru ei vor avea reduceri de preţ de la 30%, până la 75%.

Editura RAO a pregătit, de asemenea, oferte promoţionale, pachete cu preţuri speciale şi premii pentru copii. La standul editurii vor fi lansate volume precum: ”Dinastia”, de Stelian Tănase şi Elena Vijulie, ”Mai sunt judecători la Berlin”, de Dan Radu Ruşanu, şi Enciclopedia relaţiilor internaţionale, coordonată de Dan Dungaciu.

Titlurile editate de Institutul Cultural Român vor fi reduse cu până la 30%. Institutul a pregătit două lansări de albume, ”Cojan” şi ”Ştefan Szönyi”, şi o dezbatere sub egida revistei Lettre Internationale.

Muzeul Naţional de Istorie a României participă la eveniment cu peste 60 de titluri ale publicaţiilor proprii precum anuare, cărţi de specialitate, albume, cataloage de colecţie sau de expoziţie şi suveniruri.

Între volumele care se vor afla la stand se numără ”Capodopere din patrimoniul Muzeului Naţional de Istorie a României”, ”Catalogul Colecţiei Lapidarium I – Piese Greco-romane (I)”, ”Albumul Tezaurul”, ”România în Marele Război”, ”Arme din colecţia Muzeului Naţional de Istorie a României”, dar şi anuarele ”Muzeul Naţional”, ”Cercetări Arheologice” şi ”Cercetări Numismatice”.

Salonul Internaţional de Carte Bookfest este organizat de Asociaţia Editorilor din România, sub egida Federaţiei Editorilor din România, cu sprijinul Ministerului Culturii şi Identităţii Naţionale. Pentru al doilea an consecutiv, evenimentul este organizat sub Înaltul Patronaj al Preşedintelui României.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.