Celebrul prezentator de radio american Rush Limbaugh, figură de dreapta conservatoare pe undele radio timp de mai mult de patru decenii şi fidel susţinător al lui Donald Trump, a murit la vârsta de 70 de ani, a anunţat familia sa pe pagina de Facebook, scrie AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

"Rush Hudson Limbaugh III va fi pentru totdeauna un pionier al radioului", a declarat soţia sa Kathryn într-un comunciat publicat pe pagina oficială de Facebook a prezentatorului. 

Rush Limbaugh a dezvăluit în februarie, anul trecut, într-o emisiune la radio, că este afectat de cancer în stadiu avansat la plămâni. Talk-show-ul său era adesea prezentat ca cel mai ascultat din ţară. 

Influenţa sa a fost de aşa natură încât a fost numit cândva sarcastic „liderul Partidului Republican” de către democraţi. 

Personaj controversat, Rush Limbaugh a fost acuzat în mod repetat că răspândeşte informaţii false şi teorii ale conspiraţiei. 

"El m-a susţinut de la început. A fost un mare domn", a reacţionat Donald Trump prin telefon la postul Fox News. 

"A fost un tip unic. Avea o perspicacitate extraordinară", a mai declarat fostul preşedinte, înainte de a adăuga: "Rush era convins că am câştigat (alegerile prezidenţiale din 2020) şi eu sunt convins de altfel. Cred că am câştigat într-un stil mare". 

Născut în 1951 în Missouri (centrul Statelor Unite), Rush Limbaugh şi-a început cariera la radio în 1971, dar a avut mai multe eşecuri la diferite staţii. În 1984, este angajat de o staţie din Sacramento, în California, care căuta un prezentator exuberant. 

Emisiunea lui emblematică, "The Rush Limbaugh Show", a debutat în 1988 şi a devenit rapid una dintre cele mai populare de la radioul american. Acest program zilnic de trei ore era ascultat în medie de peste 15 milioane de persoane în 2020. 

El a primit, în aprilie, de la Donald Trump, Medalia Prezidenţială a Libertăţii, cea mai înaltă distincţie civilă care se acordă în Statele Unite.                  

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.