Romanian Design Week prezintă, online, la London Design Festival, sub tema „Schimbare/ Change”, o serie de proiecte de design conceptual semnate de tineri designeri emergenţi, ale căror practici se concentrează pe procese şi celebrează experimentul ca parte esenţială a procesului creativ.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Vernisajul expoziţiei va avea loc online, pe 15 septembrie, la ora 10:00. Accesul este liber, prin înregistrare prealabilă.

Maria Neneciu, Project Manager Romanian Design Week, şi Jimmy MacDonald, director comercial al Adorno şi fondator al London Design Fair, sunt curatori. Capsula face parte din Virtual Design Destination by Adorno. Platforma cuprinde 14 colecţii de design parte din London Design Festival, cu peste 200 de piese exclusive.

Tema pentru prima ediţie a Virtual Design Destination by Adorno este „New Reality”.

Expoziţia cuprinde lucrări semnate de co/rizom, un proiect care încearcă să dezvolte un set universal de instrumente pentru meşteşugari; Agnes Lukacs, care dă naştere unui manifest vizual ecologic prin obiecte realizate din hempcrete - un biocompozit care s-a născut în contextul unei nevoi tot mai presante de schimbare a modului în care abordăm resursele; Dare to Rug, care ne prezintă covoare derivate din desene acrilice ce explorează legătura dintre lumină şi spaţiu; Ştefan Păvăluţă  - Cabinetul Weave (pentru DeltaCraft), care combină tehnici tradiţionale din Delta Dunării cu prelucrarea contemporană a materialelor naturale; Radu Abraham, ale cărui lucrări spectaculoase au adesea o abordare intuitivă şi personală, în căutarea sa pentru volume şi proporţii; UAU - care atrage prin compoziţiile jucăuşe şi gesturile sculpturale ale ceramicii şi Stardust Architects, ce impresionează prin procesul ludic din jurul proiectelor sale.

Proiectele selectate reflectă tema de anul acesta a Romanian Design Week, „Change”, chestionând rolul designului pentru un viitor mai bun, într-o perioadă în care creativitatea a devenit mai importantă ca niciodată. Orientată spre viitor, dar cu puternic interes pentru moştenirea creativă a meşteşugului, capsula impresionează prin originalitatea lucrărilor, precum şi prin prezenţa unor factori de schimbare şi inovare. Abilitatea designerilor români de a analiza şi utiliza materiale şi forme noi este contracarată creativ de libertatea de exprimare şi de gesturile intuitive.

Proiectele prezentate în această colecţie sunt un manifest pentru optimism şi pentru puterea creativităţii.

Prezenţa în cadrul London Design Festival este susţinută de Institutul Cultural Român din Londra şi UniCredit Bank.

La Bucureşti, festivalul este în desfăşurare până pe 20 septembrie, atât la Combinatul Fondului Plastic, cât şi la hub-ul Qreator by IQOS.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.