Letonia a anunţat, joi, interdicţia de intrare pe teritoriul său pentru prezentatorul rus de televiziune Vladimir Soloviev, care, într-o comparaţie defavorabilă la adresa lui Alexei Navalnîi, l-a catalogat pe Adolf Hitler drept "un om foarte curajos", potrivit AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

"Am luat decizia de a-l include pe cetăţeanul rus Vladimir Soloviev pe lista persoanelor indezirabile în Republica Letonă", a scris pe Twitter ministrul Afacerilor Externe din această ţară, Edgars Rinkevics.

"Glorificarea nazismului sub orice formă ar fi este inaccptabilă pentru Letonia", a subliniat Rinkevics.

Alexei Navalnîi, lider al opoziţiei deja închis din diferite motive, este acuzat şi de a fi defăimat un veteran din al Doilea Război Mondial în vârstă de 94 de ani. 

Navalnîi l-a numit "trădător" pe veteranul în cauză şi pe alte persoane care au apărut într-un videoclip pro-Kremlin. 

Prezentatorul postului de televiziune de stat Vladimir Soloviev s-a făcut remarcat ca propagandist al Kremlinului şi figurează pe o listă de 35 de persoane pe care echipa lui Navalnîi a cerut să fie sancţionată de UE.                

Hitler "era în plan personal un om foarte curajos", a declarat Soloviev într-o emisiune în direct. "Spre deosebire de acest Führer (Navalnîi), el (Hitler) nu a evitat serviciul militar. El a luptat onorabil în timpul Primului Război Mondial", a declarat Soloviev. 

Letonia şi alte două state baltice, Estonia şi Lituania, altădată guvernate de Moscova, toate astăzi membre ale Uniunii Europene şi ale zonei euro, au criticat dur detenţia lui Navalnîi şi represiunea manifestaţiilor din Rusia.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.