Regizorul şi activistul liberal Michael Moore a lansat, marţi, un site intitulat ”TrumpiLeaks”, care le permite informatorilor să facă publice în siguranţă informaţii despre preşedintele american Donald Trump şi despre administraţia sa, informează Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Americanii patrioţi din guvern, poliţie sau sectorul privat care au cunoştinţe despre infracţiuni, încălcări a încrederii publicului şi abateri comise de Donald Trump şi asociaţii săi sunt necesari pentru a informa în numele protejării împotriva tiraniei a Statelor Unite ale Americii”, a scris Michael Moore într-o scrisoare deschisă publicată de Huffington Post.

”Ştiu că este riscant. Ştiam că am putea avea probleme. Însă, miza este prea mare pentru a nu ne asuma riscul”, a adăugat regizorul.

Michael Moore a mai spus că, deşi nicio comunicare digitală nu este 100% sigură, el şi echipa sa au folosit cea mai sigură tehnologie posibilă pentru a le proteja anonimitatea informatorilor.

Lansarea site-ului TrumpiLeaks a fost anunţată la o zi după ce Departamentul american de Justiţie a anunţat că a inculpat un contractor federal cu autorizaţie de securitate, în vârstă de 25 de ani, după ce acesta ar fi făcut publice informaţii secrete unei publicaţii online. Informaţiile ar face referire la un atac informatic rus asupra unei companii care a furnizat software pentru alegerile prezidenţiale din SUA.

Site-ul TrumpiLeaks este un portal pe site-ul personal al regizorului Michael Moore. Scrisoarea deschisă a fost publicată şi pe pagina principală a site-ului regizorului. 

Câteva dintre instituţiile media americane, între care se numără Washington Post, Huffington Post, The New York Times şi ProPublica, permit publicului să le trimită informaţii jurnaliştilor prin intermediul site-urilor lor.

Născut pe 23 aprilie 1954, regizorul Michael Moore, cineast american cu simpatii de stânga, a devenit cunoscut datorită documentarului ”Roger and Me”, din anul 1989, despre oraşul său natal, Flint, din statul Michigan, şi datorită documentarului "Bowling for Columbine", din 2002, pentru care a fost premiat cu Oscar.

Printre celelalte documentare celebre ale sale se numără producţii precum ”Fahrenheit 9/11” (2004), care a prezentat dintr-o perspectivă critică administraţia preşedintelui american George W. Bush şi războaiele din Irak şi Afganistan, ”Capitalism: A Love Story” (2009) şi ”Where To Invade Next” (2015).

În decembrie 2016, regizorul a lansat ”Michael Moore in Trumpland”, film ce are la bază un spectacol de tip one-man show, ”October Surprise”, pe care Michael Moore l-a susţinut în Ohio.

În prezent, regizorul lucrează la documentarul “Fahrenheit 11/9”, titlu ce face referire la ziua în care Donald Trump a fost declarat preşedinte al Statelor Unite ale Americii (9 noiembrie).

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.