Regizorul american Robert Wilson este invitat la ediţia emisiunii „Garantat 100%” care va fi difuzată duminică, de la ora 23.00, la TVR 1 şi TVR+.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Artist vizual, performer, coregraf, scenarist, regizor, Robert Wilson este una dintre cele mai cunoscute personalităţi ale avangardei artistice mondiale din ultimii 50 de ani. El a participat anul acesta la Festivalul Internaţional de Teatru de la Sibiu, ocazie cu care i-a acordat realizatorului Cătălin Ştefănescu un interviu, informează TVR.

Robert Wilsom nu a fost pentru prima dată în România în 2017. Regizorul a montat în 2014 „Rinocerii”, de Eugen Ionescu, la Teatrul Naţional din Craiova.

„Invitatul nostru vorbeşte pe larg la «Garantat 100%» despre tipurile de emoţie şi despre sentimentele profunde pe care doreşte să le obţină atunci când lucrează cu actorii din spectacolele sale. Robert Wilson ne împărtăşeşte crezul său artistic, convingerea sa, conform căreia «arta trebuie să ajungă la omul de pe stradă»”, a spus Cătălin Ştefănescu.

Regizorul povesteşte despre colaborarea sa cu Lady Gaga, dar şi despre câţiva dintre prietenii şi colaboratorii săi, printre care se numără actriţa Tilda Swinton, dansatorul şi coregraful Mikhail Barishnikov, actorul Willem Dafoe, muzicianul Tom Waits, regizorul Jim Jarmusch şi compozitorul Philip Glass.

Robert Wilson vorbeşte şi despre copilăria sa, de primele gesturi nonconformiste, precum şi de relaţia cu tatăl său, care a fost primarul oraşului Wako, din statul Texas.

Pe 15 octombrie, în deschiderea noului sezon, cel de-al 36-lea, al emisiunii ”Garantat 100%”,  Cătălin Ştefănescu l-a avut invitat pe actorul Armand Assante, pe 22 octombrie, pe actorul Ethan Hawke, iar pe 29 octombrie, pe actorul şi regizorul de scenă britanic Derek Jacobi.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.