Regizorii Alexandru Dabija, Gelu Colceag, Victor Ioan Frunză, Tudor Lucanu, Ada Lupu Hausvater, Silviu Purcărete şi Andrei Şerban îşi vor prezenta spectacole pe scena Teatrului ”Ioan Slavici”, la Festivalul Internaţional de Teatru Clasic (12-20 noiembrie).

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Producţii ale teatrelor Bulandra, Odeon, Metropolis şi Teatrul de Comedie din Bucureşti, ale Tearelor Naţionale din Cluj, Iaşi şi Timişoara, Teatrul ”Regina Maria” din Oradea vor fi prezentate la Arad. 

În program vor fi reprezentaţii din opera lui William Shakespeare, comemorat anul acesta la împlinirea a 400 de ani de la moarte. 

Festivalul propune arădenilor şi două concerte susţinute de Nicu Alifantis, ”Madame Mon Amour” (miercuri, 16 noiembrie, de la ora 22.00), şi Cári Tibor - ”The Tango Orchestra Show” (18 noiembrie, ora 22.00, la Sala Studio). Muzica va diversifica şi întregi imaginea unui festival pe gustul publicului arădean, mereu în căutare de inedit.

Totodată, ca parte a înfrăţirii dintre oraşele Pécs (Ungaria) şi Arad, şi continuând buna tradiţie a colaborării artistice dintre cele două instituţii teatrale, Festivalul include în program şi prima producţie 2016 a Teatrului Naţional din Pécs – ”Metoda Grönholm” de Jordi Galceran, în regia lui Ádám Horgas.

Sâmbătă, 12 noiembrie, de la ora 19.00, la Sala Mare a Teatrului ”Ioan Slavici” se joacă ”Îmblânzirea scorpiei”, un spectacol muzical după William Shakespeare,  cu direcţia de scenă a lui Gelu Colceag. Spectacolul este produs de Teatrul de Comedie, Bucureşti. 

Duminică, 13 noiembrie, de la 17.00, la Sala Studio, a fost programat ”Solo Goya”, un spectacol de teatru nonverbal, cu un scenariu colectiv realizat în colaborare cu studenţii Universităţii de Artă şi Design Cluj. Regia este semnată de Miklós Bács, Irina Wintze, Camelia Curuţiu-Zoicaş. Spectacolul este produs de Facultatea de Teatru şi Televiziune - Universitatea ”Babeş-Bolyai” din Cluj-Napoca. 

Duminică, 13 noiembrie, de la ora 19.00, la Sala Mare se joacă ”Cafeneaua” de Carlo Goldoni, în regia lui Silviu Purcărete, cu scenografie şi lighting design de Dragoş Buhagiar şi produs de Teatrul Naţional ”Vasile Alecsandri” din Iaşi. 

”Metoda Gronholm” de Jordi Galceran, în regia lui Ádám Horgas, spectacol invitat, produs de Teatrul Naţional Pécs din Ungaria, se va juca luni, la Sala Mare, de al ora 19.00. 

Marţi, 15 noiembrie, de la ora 19.00, la Sala Mare, a fost programat spectacolul ”Svejk” după Jaroslav Hašek, în regia lui Alexandru Dabija, cu decor şi costume de Andrada Chriac. Tot marţi, va avea loc şi un workshop ”Practica monologală în arta dramatică”, susţinut de Miklós Bács, actor al Teatrului Maghiar de Stat şi conferenţiar universitar doctor abilitat la Facultatea de Teatru şi Televiziune din cadrul Universităţii ”Babeş-Bolyai” din Cluj-Napoca. 

”Romeo şi Julieta” după W. Shakespeare, în regia lui Tudor Lucanu şi cu actori ai Teatrului Naţional ”Lucian Blaga” din Cluj-Napoca, se va juca miercuri, 16 noiembrie, de la ora 19.00, la Sala Mare a Teatrului ”Ioan Slavici”. 

Peca Ştefan a tradus şi remixat ”Hamlet”, care a fost pus în scenă de Ada Lupu Hausvater şi care se va juca joi, 17 noiembrie, de la ora 19.00, la Sala Mare. Spectacolul a fost produs de Teatrul Naţional ”Mihai Eminescu” din Timişoara. 

Victor Ioan Frunză a rescris ”Domnul Jurdan” după ”Burghezul gentilom”de de Molière şi ”Jourdain cel scrântit” de Mihail Bulgakov. Adriana Grand a făcut costumele. Reprezentaţia va avea loc vineri, 18 noiembrie, de la ora 19.00, la Sala Mare. 

Sâmbătă, 19 noiembrie, d ela ora 19.00, la Sala Mare a Teatrului ”Ioan Slavici”, se joacă ”A douăsprezecea noapte” de W. Shakespeare, cu direcţia de scenă a lui Victor Ioan Frunză, produs de Teatrul Metropolis. 

”Omul cel bun din Seciuan” de Bertolt Brecht beneficiază de coregrafia şi instructajul actoricesc al lui Andrei Şerban. Duminică, 20 noiembrie, de la ora 19.00, la Sala Mare, publicul va vedea spectacolul produs de Teatrul ”Bulandra” din Bucureşti. 

Un spectacol Commedia dell'arte, ”Vremea pulcinelor”, în regia prof.dr.habil Miklós Bács, lect.asoc. Irina Wintze, Tudor Lucanu, se va juca joi, 10 noiembrie, la Atrium Mall.

Evenimentul, aflat la cea de-a XXII-a ediţie este organizat în parteneriat cu Consiliul Local al Municipiului Arad.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.