Redeschiderea Observatorului Astronomic ”Amiral Vasile Urseanu” a fost amânată pentru o dată care va fi ulterior anunţată, potrivit reprezentanţilor Muzeului Municipiului Bucureşti.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Clădirea Observatorului Astronomic urma să fie redeschisă sâmbătă, după lucrări de reabilitare care au început în iulie 2014. Vineri, reprezentanţii MMB au revenit cu un comunicat argumentând că ”includerea clădirii Observatorului Astronomic «Amiral Vasile Urseanu» în circuitul turistic al Capitalei va fi reprogramată pentru o dată pe care o vom anunţa ulterior”. 

Muzeul Municipiului Bucureşti mulţumeşte publicului pentru interesul susţinut şi asigură pasionaţii de ştiinţă şi cultură că reprogramarea deschiderii Observatorului Astronomic ”Amiral Vasile Urseanu” serveşte bunei desfăşurări a activităţilor în acest spaţiu reabilitat ce urmează să fie, în cel mai scurt timp, reintegrat în circuitul cultural al Capitalei, pentru beneficiul comunităţii, se mai arată în comunicat. 

Reabilitarea Observatorului a costat aproximativ 11.100.000 de lei, potrivit Primăriei Municipiului Bucureşti.

Clădirea amiralului Vasile Urseanu a fost ridicată în primul deceniu al secolului trecut, construită să arate ca o corabie ancorată chiar în centrul oraşului Bucureşti. Clădirea ce găzduieşte Observatorul Astronomic al municipiului a fost inaugurată în toamna anului 1910 (atestarea documentară este menţionată în paginile revistei "Orion", prima revistă română de astronomie, care, în numărul aferent trimestrului IV/1910, anunţa inaugurarea Observatorului Astronomic "Amiral Vasile Urseanu". "Mi-am construit casa în formă de iaht, având o cupolă de observator, ca în acelaşi timp când fac observaţii cu luneta, să am senzaţia că plutesc şi pe mare", spunea amiralul Vasile Urseanu.

Observatorul Astronomic ”Amiral Vasile Urseanu” este o subunitate a Muzeului Municipiului Bucureşti.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.