Premiera spectacolului ”The Fever”, un one-woman show scris de Wallace Shawn, premierele cinematografice ”Moonlight” şi ”Eu, Daniel Blake”, filme premiate cu Oscar respectiv Palme d'Or, şi expoziţiile ”Mama. Eseu despre iubire” şi "Toma şi ai lui" alcătuiesc oferta culturală şi de divertisment a acestui weekend în Bucureşti.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Spectacolul ”The Fever”, un one-woman show scris de Wallace Shawn, se va juca în premieră vineri, de la ora 20.00, la Sala Mare a sediului Arcub din Bucureşti. Realizat după un text de Wallace Shawn, în regia lui Lars Norén, spectacolul se va juca în limba engleză, cu supratitrare în limba română. O a doua reprezentaţie va avea loc sâmbătă, de la aceeaşi oră.

"The Fever", un monolog dramatic scris între 1985 şi 1990, este o examinare a inegalităţii sociale şi a legăturilor dintre bogăţia pe care multe persoane o iau drept firească şi sărăcia şi suferinţa care bântuie milioane de vieţi.

Biletele au preţuri de 35 şi 25 de lei şi pot fi achiziţionate online, de pe arcub.ro şi bilet.ro, sau de la casa de bilete de la sediul Arcub. 

De vineri, în cinematografele româneşti vor fi lansate dramele ”În lumina lunii/ Moonlight”, regizată de Barry Jenkins, câştigătoare a trei premii Oscar - cel mai bun film, cel mai bun scenariu adaptat şi cel mai bun actor într-un rol secundar, şi ”Eu, Daniel Blake/ I, Daniel Blake”, regizată de Ken Loach, premiată cu Palme d'Or în 2016 şi desemnată cel mai bun film britanic la gala premiilor BAFTA 2017.

De asemenea, vor rula în premieră filmul de acţiune ”Kong: Insula Craniilor/ Kong: Skull Island”, regizat de Jordan Vogt-Roberts, cu Samuel L. Jackson şi Brie Larson în distribuţie, şi comedia ”Alibi.com”, regizată de Philippe Lacheau.

Sâmbătă, în Capitală vor avea loc trei concerte. Toate sunt anunţate ca fiind sold-out. Viţa de Vie va cânta acustic la Teatrelli, Jason Mraz concertează la Sala Radio, iar formaţiile metal Sabaton şi Accept vor urca pe scena Arenelor Romane.

La Centrul Cultural Casa Artelor din Bucureşti, poate fi vizitată expoziţia fotografică ”Mama. Eseu despre iubire”, semnată de Cătălina Flămînzeanu, care cuprinde portrete cu artişti precum Oana Pellea, Florin Piersic Jr., Tudor Istodor, Şerban Pavlu, Medeea Marinescu şi Maria Obretin alături de mamele lor. Expoziţia este deschisă până pe 22 martie, iar la Teatrul Metropolis, în perioada 23 martie - 23 aprilie.

O altă expoziţie care poate fi vizitată în acest weekend în Bucureşti este "Toma şi ai lui", care cuprinde sculpturi şi desene, inspirate de Toma Caragiu şi realizate de sora actorului, Geta Caragiu Gheorghiţă. Lucrările de artă vor fi expuse la Teatrul Naţional "I.L. Caragiale" din Bucureşti, în foaierul Sălii Mici, până pe 18 aprilie.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.