Concertul pianistul rus Nikolai Demidenko, pe scena Ateneului Român, la împlinirea a 100 de ani de la naşterea pianistului şi compozitorului Dinu Lipatti, târgul de carte Kilipirim şi premiera cinematografică ”Frumoasa şi Bestia/ Beatu and the Beast” alcătuiesc oferta culturală şi de divertisment a acestui weekend în Bucureşti.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Între primele oferte culturale ale acestui weekend în Capitală se numără o seară de muzică live cu Maria Răducanu şi Maxim Belciug, vineri, de la ora 21.00, în sala de concerte Unteatru.

Vineri seară, de la ora 18.30, la Cinema Muzeul Ţăranului va avea loc premiera internaţională a ediţiei a zecea de One World Romania - cea a filmului ”A început ploaia”. Realizatorul acestuia, Michele Lancione, care a petrecut doi ani filmând situaţia persoanelor evacuate din Strada Vulturilor din Bucureşti, va fi prezent pentru discuţii cu publicul.

În cinematografele din România intră, vineri, filmele ”Frumoasa şi Bestia/ Beauty and the Beast”, regizat de Bill Condon, cu Emma Watson, Luke Evans şi Dan Stevens în distribuţie, ”Silence”, regizat de Martin Scorsese, cu Liam Neeson, Andrew Garfield şi Adam Driver în distribuţie, şi pelicula de acţiune ”Noapte albă/ Sleepless”, regizată de Baran bo Odar, cu Jamie Foxx, Michelle Monaghan şi Dermot Mulroney în distribuţie.

Iubitorii de teatru pot vedea spectacolul ”Toţi fiii mei”, de Arthur Miller, în regia lui Ion Caramitru, cu Victor Rebengiuc în distribuţie, sâmbătă, de la ora 11.00, şi duminică, de la ora 19.00, în Sala Mare a Teatrului Naţional ”I.L. Caragiale” din Bucureşti (TNB).

La TNB mai poate fi văzut în acest weekend ”L`Om Dada”, un spectacol coregrafic de Gigi Căciuleanu, sâmbătă, de la ora 20.00, la Sala Atelier.

Tot sâmbătă, de la ora 19.30, la Sala ”George Constantin” a Teatrului Nottara se va juca în avanpremieră spectacolul ”Burlaci şi burlăciţe”, semnat de israelianul Hanoch Levin, în regia Alessandrei Giuntini. Spectacolul, care intră în repertoriul instituţiei teatrale în urma Laboratorului de Teatru Dens, condus de Oleg Loevski, regizor şi producător de teatru din Rusia, va avea o reprezentaţie şi duminică, de la ora 19.30.

O altă ofertă culturală a acestui weekend în Bucureşti este Târgul de carte Kilipirim, unde vizitatorii pot găsi, până duminică, la etajul 2 al Unirea Shopping Center, Aripa Călăraşi, mii de volume pentru copii şi tineret, dar şi pentru cititorii experimentaţi (beletristică, nonficţiune şi albume de artă, albume de benzi desenate), toate la preţuri avantajoase. Târgul are intrare liberă şi poate fi vizitat în intervalul orar 10.00 - 22.00.

Humanitas propune cărţi la 5 lei, Curtea Veche are reduceri de aproximativ 80%, Polirom oferă cititorilor peste 400 de titluri de catalog cu 30% reducere, iar editura Prut a redus la jumătate preţul celor 200 de titluri cu care se prezintă la târg.

Iubitorii de artă pot participa la vernisajul expoziţiei de pictură a familiei Boulogne, sâmbătă, la ora 18.00, la Gallery. Expoziţia, intitulată ”Boulogne, o familie de artişti”, reuneşte patru generaţii de artişti plastici francezi. Şase membri ai familiei îşi vor prezenta lucrări realizate începând cu 1940 şi până în prezent, însumând 77 de ani de practică artistică şi traversând diferite curente artistice contemporane. Expoziţia este deschisă până pe 31 martie.

Pentru melomani, la Ateneul Român vor susţine recitaluri artişti consacraţi. Pianistul rus Nikolai Demidenko cântă duminică, de la ora 19.00, alături de Camerata Regală, dirijată de maestrul Horia Andreescu, la împlinirea a 100 de ani de la naşterea pianistului şi compozitorului Dinu Lipatti (1917 - 1950).

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.