Inaugurarea Teatrului Apollo 111 în Palatul Universul, Festivalul Filmului Japonez, care se desfăşoară la Muzeul Naţional al Ţăranului Român, CinePOLSKA la Elvire Popesco şi expoziţia pictorului Ştefan Câlţia la galeria AnnArt se numără printre evenimentele care au loc weekendul acesta în Bucureşti.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Teatrul Apollo 111 va fi inaugurat vineri, la ora 18.00. Primul spectacol este "Ali: Frica mănâncă sufletul", în regia lui Radu Jude. Biletele costă 65 de lei.

Teatrul Apollo 111, amplasat în clădirea Universul, recent renovată şi cu o istorie ce datează încă de la începutul secolului al XX-lea, propune o stagiune principală de teatru în fiecare an, dar şi repertorii pentru copii. Sala de teatru are o capacitate de 140 de locuri.

Cinefilii au un program bogat în weekend. O selecţie de cinci lungmetraje japoneze, circumscrise temei ”food cinema”, vor fi proiectate la Studioul Horia Bernea al Muzeul Naţional al Ţăranului Român (MNŢR), de vineri până duminică, în cadrul Festivalului Filmului Japonez, eveniment la care accesul publicului este gratuit.

Un alt festival de film este CinePOLSKA, care se va încheia în weekend, la cinema Elvira Popescu. Vineri, de la 20.30, va fi proiectat ”Anatomia răului” - thriller-ul lui Jacek Bromski. O capodoperă a filmului de gen, pelicula prezintă o Polonie ocupată de corupţie, plină de secrete şi conspiraţii, fiind o propunere tentantă pentru iubitorii filmelor ”noir”.

Sâmbătă, de la ora 20.30, au fost programate două pelicule. Primul dintre ele este pelicula regizoarei Kinga Dębska cu titlul ”Vaci mai sunt fetele mele”, povestea tragi-comică a două surori, Marta şi Kasia, care, în contextul unor grele încercări pentru familie, îşi schimbă total atitudinea faţă de ele însele. Filmul a primit premiul publicului la numeroase festivaluri, cel mai recent la Festivalul ”Ceau, Cinema!” din Timişoara.

În aceeaşi zi va fi prezentată şi drama psihologică ”Înstrăinare”, de Dariusz Gajewski, un film care abordează o problemă foarte bine cunoscută în ţările Europei de Est - neputinţa emigranţilor în faţa instituţiilor internaţionale şi a procedurilor insensibile. Bazată pe fapte reale, istoria părinţilor polonezi care luptă în Suedia pentru copilul lor, luat de asistenţa socială, ţine spectatorul în tensiune până la finalul filmului.

Pe marile ecrane vor avea premiera, între altele, filmul de animaţie ”Vaiana”, produs de studiourile Disney, ”Iubire în 7 crime/ The Ardennes”, de Robin Pront, propunerea Belgiei pentru o nominalizare la Oscar 2017, şi ”Album de familie/ Albüm”, de Mehmet Can Mertoğlu, câştigător al premiului Révélation France 4, decernat la Festivalul de Film de la Cannes, şi al trofeului Heart of Sarajevo.

Pentru cititori, editura Humanitas Fiction propune sâmbătă, la ora 17.00, o întâlnire dedicată lui Bob Dylan, după ce Academia Suedeză i-a acordat premiul Nobel pentru Literatură "pentru crearea unei noi expresii poetice în marea tradiţie a muzicii americane".

La librăria Humanitas de la Cişmigiu, Mircea Cărtărescu, traducător al celor 100 de poeme ale lui Bob Dylan incluse în volumul "Suflare în vânt", Sorin Gherghuţ, traducător al romanului experimental "Tarantula", şi Denisa Comănescu, coordonatoarea colecţiei Raftul Denisei, din care face parte şi primul volum al autobiografiei "Cronica vieţii mele", vor vorbi despre poetul muzician, cărţile şi versurile lui şi o literatură care face corp comun cu muzica. Evenimentul se va încheia cu un moment live Eugen Nuţescu Oigăn (Robin and the Backstabbers, Kumm, Moon Museum) covering Bob Dylan.

Pasionaţii de arta lui Ştefan Câlţia vor putea să admire 14 lucrări în ulei pe pânză, la galeria AnnArt, sâmbătă, între orele 11.00 şi 19.00. Întregul fond de lucrări este disponibil pentru vânzare prin Galeria AnnArt. 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.