Ministrul Culturii, Raluca Turcan, afirmă că muzica face punte între minte şi suflet, iar, la Sibiu, sute de oameni au pus mâna pe chitară, au atins corzile la unison, în cadrul celui mai ambiţios proiect al Asociaţiei Culturale Play.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Muzica face punte între minte şi suflet! Sute de oameni au pus mâna pe chitară, au atins corzile la unison, în cadrul celui mai ambiţios proiect al Asociaţiei Culturale Play - Concertul MANIFEST. Peste 10.000 de copii din Sibiu, alături de părinţii lor, sunt beneficiarii anuali direcţi ai proiectelor si programelor de educaţie culturală şi artistică ale asociatiei”, a scris, duminică, pe Facebook, Raluca Turcan.

Ministrul Culturii afirmă că işi aminteşte cu drag despre studiul muzicii.

”Studiul muzicii, orele de repetiţii, emoţia prezentării unei melodii în faţa publicului, bucuria unui rezultat remarcabil obţinut alături de colegi şi profesori sunt momente pe care mi le amintesc cu drag şi care au avut o contribuţie esenţială în formarea mea ca adolescent. Asocierea dintre bucuria muzicii şi programele educaţionale colaborative reprezintă un pilon esenţial pentru dezvoltarea noastră culturală şi artistică şi încurajez de multă vreme astfel de iniţiative”, a mai transmis Turcan.

Aceasta a precizat că, din postura de ministru al Culturii, şi-a dorit să susţină proiectul ”Pune mâna pe chitară”, ”pentru că acest instrument are puterea de a ne aduce împreună peste barierele de generaţie”.

”Cred că şansa tinerilor de a studia şi de a împărtăşi pasiunea pentru muzică alături de mentori şi profesionişti reputaţi este o experienţă deosebită în această etapă a vieţii. Tinerilor muzicieni le doresc să-şi păstreze şi dezvolte iubirea pentru muzică, dorinţa de a deveni mai buni şi perseverenţa de a-şi urmări visurile şi de a-şi împlini potenţialul”, a mai transmis ministrul Culturii.

 

 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.