Radu Bogdan Herjeu, membru al Consiliului Naţional ala Audiovizualului (CNA), a scris, joi, pe blogul personal, că el şi colegii lui nu pot şi nici nu ar trebui să poată să închidă un post la dorinţa unui grup de telespectatori nemulţumiţi.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Nu, membrii CNA nu pot, şi nici n-are trebui să poată, să închidă un post pentru că aşa doreşte un grup, mai mic sau mai mare, de telespectatori nemulţumiţi de ceea ce văd. Nu de alta, dar aşa am rămâne în ţară fără nicio televiziune după câteva şedinţe de Consiliu. Poate cu Disney Channel, dar şi de acela se plâng atâţia părinţi!”, a scris Radu Herjeu.

Membrul CNA a explicat că membrii instituţiei trebuie să judece posibilele derapaje exclusiv în baza legislaţiei audiovizuale, şi nu sub imperiul emoţiei colective ori sub presiune.

”Nu, membrii CNA nu trebuie să judece niciun posibil derapaj sub imperiul emoţiei colective sau la/ sub presiunea diverşilor. Ci exclusiv, dar exclusiv, adică exclusiv (am zis exclusiv?) în baza legilor care guvernează audiovizualul”, a mai scris Radu Herjeu.

El a subliniat în mesajul publicat şi faptul că membrii CNA nu pot monitoriza toate posturile din ţară non-stop, în timp real.

Numeroase voci au cerut închiderea postului de televiziune România TV, după mai multe derapaje. Recent, a fost lansată o petiţie intitulată ”Desfiinţarea Postului de televiziune România TV”, semnată de 23 de persoane, până la momentul transmiterii acestei ştiri”, pe site-ul petitieonline.com.

”Manipulare, minciună, ipocrizie. Ar fi mai multe, gândiţi-vă că aceşti oameni pun guverne, dau jos pe oricine le stă în cale. S-a ajuns prea departe! Se merge pe principiul picăturii chinezeşti, încet dar sigur, pun iarăşi mâna pe instituţiile de forţă şi dacă până acum consideraţi că a fost regres în România, să vezi de-aici încolo”, arată petiţia.
   

 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.