Editura Nemira anunţă organizarea celei de-a doua ediţii a Bursei de cititor Nemira în perioada 8 octombrie-13 decembrie, un proiect concurs, care răspunde nevoii sociale de a educa prin lectură, de a promova cultura scrisă şi obişnuinţa de a citi de plăcere.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Pentru înscrierea în concurs participanţii trebuie să trimită un eseu pornind de la tema: "Citim şi călătorim prin imaginaţie". 

Editura Nemira va oferi, prin selecţie, cinci burse de cititor elevilor cu vârsta între 12 şi 18 ani, astfel: 2 burse copiilor între 12 şi 14 ani şi 3 burse copiilor între 15 şi 18 ani.

Conform Regulamentului Oficial, statutul de bursier aduce fiecărui beneficiar cărţi publicate de Editura Nemira pentru tot restul vieţii. Secundar, în cadrul acestui proiect, vor fi organizate la cererea elevilor şi a profesorilor evenimente în instituţiile de învăţământ gimnazial şi liceal. Prin implicarea mai multor lideri de opinie (scriitori, persoane publice, jurnalişti culturali) în proiect vom deschide un dialog informal între aceştia şi elevi, care vor învăţa direct de la ei ce înseamnă respectul pentru carte şi importanţa cititului de plăcere.

Prin Bursele de cititor Nemira ne dorim să sprijinim acei tineri care sunt pasionaţi de literatură şi, în acelaşi timp, să încurajăm cât mai mulţi adolescenţi să citească de plăcere. Pentru că noi credem că lectura şi educaţia sunt întotdeauna primii paşi către o lume mai bună. Ana Nicolau, Director general Nemira

"Să spun că îmi place să citesc, cred că este de la sine înţeles, însă participarea la acest proiect m-a ajutat să privesc cu alţi ochi această simplă preferinţă faţă de lectură. Dacă până la lansarea concursului eram de părere că parcurgerea unei cărţi este mai degrabă o acţiune solitară, axată pe propria persoană, am înţeles ulterior că aceasta poate însemna mai mult decât angajarea individuală într-o lume fictivă. Împărţind acest premiu cu prieteni şi rude, am observat că lectura poate fi şi o activitate socială, poate fi o punte ce conectează sensibilitatea şi ideile oamenilor, poate fi semnalul care ne aduce împreună. Mă bucur că, prin iniţierea mea în multi-universul literar Nemira, am putut descoperi o altă valenţă a cititului care, cel mai probabil, mi-ar fi rămas necunoscută chiar şi astăzi", a spus Georgiana Matei, Liceul Teoretic "Grigore Moisil" din Tulcea.    

"Participarea în proiectul Bursa de cititor Nemira a însemnat pentru mine o şansă unică la lectură, dar şi pentru a populariza ideea importanţei de a citi, de a fi un cititor căruia pasiunea pentru cărţi îi iese prin pori, fiind molipsitoare pentru cei de vârsta lui şi nu numai. Primirea unui număr impresionant de cărţi mi-a cultivat dorinţa de a împărtăşi ceea ce citesc, de a citi alături de comunitate şi pentru comunitate, de a vorbi liber şi de a îndrăzni să punctez importanţa lecturii în fiecare activitate a vieţii mele. Bursa de cititor mi-a transmis faptul că, dacă vrei cu adevărat un lucru, nimic nu te poate opri din a-l duce la bun sfârşit", a afirmat Nicoleta Corneanu, Colegiul Naţional "Gh. M. Murgoci" din Brăila. 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.