Proiectul Angelus TV, o platformă audiovizuală sub forma iniţială de televiziune online, a fost lansat, a anunţat Arhiepiscopia Romano-Catolică de Bucureşti.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Iniţiativa se adresează persoanelor de toate confesiunile, religiile şi non-afiliate religios, vizând atât publicul catolic de ambele rituri (romano-catolic şi greco-catolic) din ţară şi din diaspora, cât şi publicul general interesat de teme culturale, spirituale, sociale şi de actualitate.

Angelus TV este condus de pr. Francisc Ungureanu, din postura de director, şi a debutat pe 16 mai 2021, de Ziua Mondială a Comunicaţiilor Sociale, cu o emisiune maraton de aproximativ trei ore.

Postul îşi propune să concretizeze mesajul Papei Francisc pentru cea de-a 55-a Zi Mondială a Comunicaţiilor Sociale: „A comunica întâlnind persoanele acolo unde sunt şi aşa cum sunt”.

În acest sens, grila de programe a ANGELUS Tv va acoperi mai multe registre: de la cel devoţional, la cel informativ şi formativ. Vor fi transmise în direct slujbe din diferite locuri din ţară şi un program-ghid de rugăciune zilnică.

Dimensiunea informativă se referă, în primul rând, la actualitatea religioasă catolică din România şi din lume, iar în ceea ce priveşte aspectul formativ, vor fi acoperite teme biblice, catehetice şi de interes general: artă, cultură, istorie, social şi programe speciale pe categorii de vârstă adresate copiilor, adolescenţilor, tinerilor şi celor vârstnici.

ÎPS Aurel Percă, Arhiepiscop Mitropolit de Bucureşti, a transmis: „Mă bucur pentru această iniţiativă care a început în Arhidieceza de Bucureşti, anunţată chiar în ziua când se împlinesc 138 de ani de la întemeierea Arhidiecezei, fapt ce subliniază continuitatea dintre trecut, prezent şi viitor. Doresc mult succes acestui proiect care, folosindu-se de mijloacele moderne de comunicare, este un instrument pentru Noua Evanghelizare, urmărind să apropie mai mult Biserica de oameni, de realitatea concretă pe care ei o trăiesc în lumea de azi”.

PS Iosif Păuleţ, Episcop romano-catolic de Iaşi, a afirmat că Angelus TV este „un nou instrument în slujba Bisericii pentru răspândirea Cuvântului lui Dumnezeu, dar şi pentru cunoaşterea informaţiilor despre Biserică şi pentru creşterea spirituală şi intelectuală a celor care vor urmări programele diversificate ale acestei televiziuni”.

 

Într-un mesaj transmis de Episcopia Romano-Catolică de Oradea, PS László Böcskei a spus: „Mă bucur foarte mult pentru această nouă iniţiativă, prin care se anunţă lansarea televiziunii catolice online în ţara noastră. Cu bucurie ne asumăm parteneriatul cu iniţiatorii acestui proiect, purtând dorinţa ca împreună să putem fi mesageri credibili şi autentici în răspândirea Evangheliei”.

Proiectul va debuta în varianta online, pe angelustv.ro, şi va prezenta conţinut audiovizual oferit de contributori precum: CatedralaONLINE (Arhidieceza Romano-Catolică de Bucureşti), ORA CAtOLICĂ (SIGNIS România), ERCIS Media şi ERCIS FM (Dieceza Romano-Catolică de Iaşi), SANCTUS LADISLAUS MEDIA (Dieceza Romano-Catolică de Oradea), Serviciul Media al Episcopiei Greco-Catolice de Lugoj, Mănăstirea Sfânta Familie sau platformele Cristofori.ro şi şcoala@iezuiţi. Sunt invitate şi aşteptate să ia parte la această iniţiativă şi celelalte episcopii/ eparhii catolice din ţară şi structurile media care activează pe teritoriul acestora, cât şi colaboratori laici care desfăşoară o activitate media profesională.

Publicul este invitat să susţină proiectul prin abonarea la arhiva de conţinut, disponibil prin serviciul video on demand, şi donaţii oferite prin secţiunea dedicată a site-ului. Toţi cei care oferă conţinut pentru proiectul acesta o fac prin muncă voluntară şi mijloacele proprii ale structurilor angajate în proces, însă sunt multe lucruri de ordin tehnic şi logistic care necesită susţinere financiară, se mai arată în comunicatul remis News.ro.

„Numai prin această contribuţie a publicului, proiectul se va putea dezvolta pentru etapa următoare planificată în toamnă, devenind o televiziune clasică, terestră, ce va fi transmisă prin reţelele naţionale de cablu”.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.