Proiecte inedite de inginerie, abandonate şi devenite ruine celebre, sunt prezentate în serialul documentar „Construcţii fantomă”, care va fi difuzat de History începând cu 19 august, de la ora 20:00.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Pe parcursul a şase episoade, vor fi readuse în prim-plan clădiri şi construcţii abandonate din întreaga lume, cu poveştile lor, motivele pentru care au rămas ruine şi implicaţiile pe care le-ar avea continuarea unor astfel de proiecte în prezent.

Poveştile sunt relatate amănunţit de specialişti în domenii diverse, pentru o privire de ansamblu a subiectului.

Între ele se află o mică insulă minieră japoneză, devenită unul dintre cele mai aglomerate locuri de pe planetă, şi o imensă unitate de control a minţii asamblată de Germania nazistă într-o staţiune de vacanţă.

Publicul va putea descoperi, pe parcursul episoadelor, de la clădiri şi oraşe părăsite, la drumuri şi poduri închise, centrale electrice care odată alimentau cu energie localităţi, până la baze militare secrete şi cimitire ale unor nave de război.

Toate aceste construcţii şi proiecte au fost în trecut parte a unor planuri ambiţioase care, la momentul respectiv, au schimbat felul în care oamenii s-au raportat la realitate. Astăzi, au devenit simboluri istorice, care încă ridică numeroase întrebări.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.