Filme de sărbători precum „Miracolul de pe strada 34” şi „Singur acasă 3”, concerte de colinde, ediţii speciale, un nou episod din serialul de comedie „Las Fierbinţi”, dar şi momente din arhivă cu regretata actriţă Stela Popescu fac parte din programul de Crăciun pregătit de Televiziunea Română şi de Pro TV, Kanal D, Antena 1 şi alte televiziuni comerciale.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

TVR 1

Sâmbătă, de la ora la 13.30, TVR 1 va difuza reportajul „Poveste după poveste”, realizat de Cristina Şoloc, despre Noaptea Viflaimelor, din Vişeul de Sus, Maramureş, manifestare unică în lume ce atrage anual în centrul oraşului mii de localnici şi turişti dornici să vadă teatrul popular păstrat acolo la fel, de secole. Între orele 10.00 şi 12.00, pe străzile Vişeului pot fi văzuţi cei mai mulţi, mai mari şi mai spectaculoşi "draci" din România şi chiar din lume. La Vişeu, în „Noaptea Viflaimelor" se aud deodată peste 700 de clopote.

Tot sâmbătă, de la ora 18.00, va fi difuzată o ediţie a emisiunii „Exclusiv în România” filmată în satul Mălini din Bucovina, satul poetului Nicolae Labiş. Ediţia specială le va prezenta telespectatorilor colinde şi bucate tradiţionale.

Apoi, de la ora 21.00, va fi difuzată emisiunea „Dosar România”, pe TVR 1 şi TVR+, în care va fi prezentată povestea campionilor din comuna Crişan din Delta Dunării (care a dat 25 de campioni olimpici şi mondiali la caiac şi canoe), urmată, de la ora 22.00, de emisiunea „Profesioniştii”, la care Eugenia Vodă îl va avea invitat pe regizorul Daniel Sandu. 

Duminică, în Ajunul Crăciunului, de la ora 12.50, TVR 1 va difuza o ediţie specială a programului „Tezaur folcloric”, în care obiceiul colindatului va fi prezentat de mari interpreţi ai folclorului românesc, de tineri şi cete de colindători sub genericul „Colind din suflet de român”. Vor fi interpretate colinde religioase şi colinde laice, din toate zonele ţării, dupp care, de la ora 15.30, va fi difuzată emisiunea „Politică şi delicateţuri”, cu Mircea Dinescu şi Grigore Leşe.

Tot în ajun de Crăciun, de la ora 17.00, TVR 1 va difuza „Poveşti de Crăciun”, în care câţiva povestitori cunoscuţi vor relata cum arăta Crăciunul în 1920, cum se sărbătorea la lotul naţional de gimnastică sau vor dezvălui cine este Moş Crăciun cel adevărat. Provocarea a fost lansată de Alina Amza, realizator TVR, iar cei care au răspuns sunt, între alţii: actriţa Carmen Tănase, actorul Florin Zamfirescu, istoricul Constantin Bălăceanu Stolnici, campioana olimpică la gimnastică Monica Roşu şi interpreta şi actriţa Maria Buză.

De la ora 19.00, în exclusivitate la TVR 1, jurnalista Cristina Andrei va prezenta un interviu cu Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române, Preafericitul Părinte Daniel. 

Apoi, de la ora 21.00, la TVR 1 şi TVR+ va fi difuzată semifinala „Vedeta populară”, în care se vor întrece nouă concurenţi, câştigătorii fiecărei ediţii din acest sezon. În prima probă, fiecare dintre concurenţi va interpreta un colind românesc. În cea de a doua probă, semifinaliştii vor cânta o melodie din folclorul unei minorităţi din România. Notele acordate de juraţii Grigore Leşe, Elise Stan, Constantin Enceanu, Laura Lavric şi Mircea Dinescu vor fi la vedere de această dată, unul dintre juraţi păstrând misterul asupra notei sale până la finalul fiecărei probe. 

Luni, de Crăciun, de la ora 12.00, Alina Sorescu invită copiii la o emisiune dedicată lor, în care vor fi prezenţi copii care vor cânta şi vor dansa pentru a îi mulţumi lui Moş Crăciun.

TVR 1 va difuza luni şi două ediţii speciale „Tezaur folcloric”, de la orele 13.00 şi 16.00, în care telespectatorii se vor putea bucura de cântecul, jocul şi portul românesc.

Cum Stela Popescu era nelipsită din programele de sărbători ale TVR, pe 25 decembrie, de la ora 17.00, TVR 1 a programat, din Arhiva TVR, „Stela de 5 stele”, o ediţie special dedicată iubitei actriţe.

Tot pe luni, începând cu ora 21.00, TVR 1 şi TVRi vor difuza concertul „Noaptea sfântă de Crăciun” de pe scena din Piaţa Constituţiei. Telespectatorii vor asculta piese celebre de Crăciun, reinterpretate într-un stil original de îndrăgiţi artişti români din diferite zone muzicale: Monica Anghel, Luminiţa Anghel, Aurelian Temişan, Andrei Lazăr, Vlad Miriţă, Lavinia Goste, Andra, Nico, Marcel Pavel, Loredana, Cornel Ilie, Mihai Georgescu, acompaniaţi de Orchestra Simfonică Bucureşti şi Band-ul Andrei Tudor, conduse de dirijorul Andrei Tudor şi Grupul vocal „Acapella”, condus de George Miron.  

Seara de 25 decembrie se încheie la TVR 1, de la ora 23.00, cu povestea campaniei Pachete de Crăciun pentru „Izolaţi în România”, care a însemnat 450 de pachete din România, Germania, Austria, Anglia, SUA, Turcia, Franţa, Italia. Toate acestea au ajuns la oameni care trăiesc în munţi.

Marţi, în cea de-a doua zi de Crăciun, de la ora 21.00, TVR 1 va difuza concertul „Iarna Simfonic Aniversar”, susţinut de Tudor Gheorghe.

Miercuri, în cea de-a treia zi de Crăciun, de la ora 21.00, TVR 1 va difuza o ediţie specială a emisiunii „România 9”, în care va fi invitat Părintele Constantin Necula.

TVR 2

Sâmbătă, de la ora 20.00, TVR 2 va difuza o ediţie specială a emisiunii „Duelul pianelor”. Familia Anghel (Monica şi fratele Alex) vor face parte din echipa lui Ovi, iar familia Pavel (Marcel, sora Gina şi fratele George) i se vor alătura Paulei Seling. Adrian Enache va interpreta un colind de Crăciun în stil rock, iar Monica Anghel va cânta melodia „Silent Night” în limba chineză. Paula Seling va interpreta un colind împreună cu trupa Amadeus, iar Ovi îi va oferi un tribut lui George Michael. În această ediţie concursul nu va fi punctat.

Duminică, în Ajunul Crăciunului, TVR 2 va difuza, de la ora 13.10, filmul „Dragoste la zero grade”, regizat de Geo Saizescu, cu Iurie Darie, Sebastian Papaiani şi Florentina Mosora în distribuţie.

Mai târziu, de la ora 17.10, la TVR 2 este programat filmul de animaţie „Bambi” (SUA, 1942), produs de Walt Disney, care a fost nominalizat de trei ori la Premiul Oscar şi a primit un Glob de Aur.

Apoi, de la ora 20.10, TVR 2 va difuza filmul western de comedie „Crăciun în Vestul Sălbatic/ Botte di Natale” (Italia, Germania, SUA, 1994), cu Bud Spencer şi Terrence Hill în distribuţie. 

Ca în fiecare an, TVR 2 va transmite de la Catedrala San Pietro din Vatican Liturghia pontificală a Sărbătorii Naşterii Domnului. Celebrările prezidate de Papa Francisc vor putea fi urmărite, în direct, în cadrul emisiunii „Credo”, difuzată duminică, de la ora 22.30.

Luni, în prima zi de Crăciun, de la ora 07.00, la TVR 2 se vor reuni Corul şi Orchestra Tabernacle din Salt Lake City, pentru a celebra ziua sfântă alături de vedete precum: Natalie Cole, Jane Seymour şi David Archuletta. Apoi, pentru copii, TVR 2 a pregătit luni, de la ora 8.10, piesa de teatru „Crăiasa zăpezii”.

De la ora 12.30, TVR 2 va difuza tradiţionalul mesaj „Urbi et Orbi” al Suveranului Pontif, urmat, de la ora 13.30, de animaţia „101 Dalmaţieni” (1961).

Tot luni, de la ora 15.10, TVR 2 va difuza filmul „Un soţ de Crăciun/ A Husband for Christmas” (SUA 2016), o comedie romantică cu Vivica A. Fox şi Dominique Swain în distribuţie.

Seara, de la ora 20.00, va fi difuzată o ediţie specială a emisiunii „Câştigă România!”, cu şi pentru copii. Şase elevi care au obţinut medalii şi diplome la festivaluri şi concursuri naţionale vor concura în această ediţie. 

De la ora 21.10, telespectatorii vor putea urmări „Pactul de Crăciun/ The Christmas Switch” (SUA 2014) pe care Eddie Bennett (Brian Krause), care îşi câştigă existenţa din escrocherii mărunte, îl face cu un înger. În schimbul unui milion de dolari, el îşi împrumută corpul unui bătrân bolnav, în perioada Crăciunului. Eddie se trezeşte în corpul bătrânului Sam Wells, în timp ce acesta ia înfăţişarea lui Eddie. 

Marţi, cei mai mici telespectatori se vor putea bucura de aventură alături de „Racheta alba”, iar de la ora 14.45 de un serial de colecţie, „Fram” (1983), în regia Elisabetei Bostan.

Seara, de la ora 20.00, TVR 2 va difuza o altă ediţie specială „Câştigă România”, în care  Irina Pacurariu, Iuliana Tudor şi Dragoş Pătraru intră în competiţie pentru a ajuta o tânără, medic aflat într-un scaun cu rotile. Apoi, de la ora 21.10, TVR 2 va difuza „Legenda cruciaţilor/ Outcast” (SUA 2014), cu Nicolas Cage. 

TVR 3

Sâmbătă seară, TVR 3 va difuza filmele „Gara pentru doi” (de la ora 20.00) şi „Crăciunul la castel” (de la ora 23.15).

În Seara de Ajun, de la ora 20.00, TVR 3 va difuza spectacolul de teatru „Piatra din casă”, iar de la ora 22.00, spectacolul „Din lumina unui Crăciun” susţinut de Fuego.

Duminică şi luni, de la ora 19.00, TVR 3 va difuza programul Zestrea Ardealului, „Colinde la Palat” – de pe scena Palatului Culturii din Târgu Mureş. În prima zi de Crăciun, la TVR 3 vin cu colinda şi cântece de sărbătoare artişti din Moldova, Oltenia, Ardeal, Banat şi Bucovina şi din Baia-Mare.

Iubitorii spectacolelor lirice vor avea la TVR 3, în fiecare zi, de la ora 20.00, un regal de balet şi opere clasice, iar în prima seară de Crăciun, televiziunea a programat, de la ora 22.15, un eveniment susţinut de Opera Naţională Română din Cluj-Napoca - concertul de Crăciun „Vis de iarnă/ Winter Delights”., ce cuprinde colinde din repertoriul internaţional şi autohton.

Pro TV

Sâmbătă, de la ora 14.00, la Pro TV cântăreaţa Andra colindă toţi românii chiar înainte de Crăciun, în concertul „Andra for Hope”, organizat în sprijinul Fundaţiei Hope and Homes for Children. Artista va interpreta colinde româneşti şi internaţionale şi va chema pe scenă invitaţi speciali, printre care Andi Moisescu şi Andreea Esca.

Din programul special de Crăciun pregătit de Pro TV fac parte filmele: „Miracolul de pe strada 34” (sâmbătă, 16.45), „Singur acasă 3” (sâmbătă, 20.30), „Greu de ucis 3” (sâmbătă, 22.30), „Familia Crood” (duminică, 10.00), „Hugo” (duminică, 16.30), dar şi „Singur acasă 4” (marţi, 07.00), „Echipa de bob” (marţi, 08.45), comedia „Annie”, cu Cameron Diaz şi Jammie Foxx (marţi, 12.45), „Poveşti de adormit copiii” (marţi, 16.00), „Albă ca Zăpada şi Războinicul Vânător” (marţi, 20.30) şi „Fantomele fostelor iubite”, cu Matthew McConaughey, Jennifer Garner şi Michael Douglas în distribuţie (marţi, 23.00).

Duminică, de la ora 20.30, Pro TV va difuza un episod special din serialul de comedie „Las Fierbinţi”. Acesta va fi urmat, de la ora 22.45, de „Fort Boyard”.

Programul de Crăciun al Pro TV mai include filmele „Epoca de gheaţă 4: Continente în derivă” (luni, 11.00), „Pinguinii domnului Popper” (luni, 16.00) şi „Răzbunătorii: Sub semnul lui Ultron” (luni, 20.30).

Antena 1

Antena 1 dă startul programului special de Crăciun sâmbătă, de la ora 20.00, cu o ediţie de sărbătoare a emisiunii „Guess My Age – Ghiceşte vârsta”, cel mai nou show al Antenei 1, prezentat de Dan Negru. Invitaţii Mirela Vaida, Mărin Barbu, cunoscut drept „nea Mărin”, şi Fuego vor încerca să câştige cât mai mulţi bani care să ajungă la unul dintre cei 164.000 de copii ai căror părinţi lucrează în străinătate.

În seara de Ajun, de la ora 20.00, Antena 1 va difuza animaţia „Frozen – Regatul de gheaţă”, iar de la ora 22.00, va difuza filmul „Tomorrowland”, cu George Clooney în rol principal.

În prima şi a doua zi de Crãciun, Antena 1 va difuza edţiţii speciale ale emisiunii „Neatza cu Răzvan şi Dani”. În prima zi de sãrbãtoare, vor fi invitate în emisiune vedete precum Rona Hartner, Nicole Cherry, Matteo şi Alex Velea, iar în cea de-a doua zi, echipa show-ului invitã telespectatorii sã urmãreascã o punere în scenã a unor obiceiuri româneşti, în cadrul unei petreceri altfel. Ediţii speciale de sãrbãtoare au pregãtit şi „Prietenii de la 11”, în prima şi a doua zi de Crãciun.

Luni, de la ora 20.00, Antena 1 va difuza animaţia „Frumoasa şi Bestia”, iar de la ora 22.00, televiziunea va difuza în exclusivitate concertul extraordinar de Crăciun al lui Ştefan Bănică.

Marţi şi miercuri, de la ora 20.00, Antena 1 va difuza ediţii speciale ale emisiunii „Poftiţi în vacanţă”, iar de la Crăciun şi până la Revelion, „Acces direct” le pregãteşte telespectatorilor ediţii speciale de sãrbãtoare.

Happy Channel

În Ajunul Crăciunului, de la ora 20.00, Happy Channel va difuza comedia „În căutarea lui Moş Crăciun”, un film din a cărui distribuţie fac parte actori precum Laura Vandervoort, Nick Zano şi Paula Brancati.

În seara de Crăciun, luni, de la ora 20.00, Happy Channel le-a pregătit telespectatorilor „Drumul spre nuntă”, un film cu Jennifer Grey şi Clark Gregg în distribuţie.

Televiziunea a pregătit un maraton al filmelor de Crăciun care cuprinde numeroase producţii de sezon regăsite în grila postului TV, fiind difuzate la orele 16.00, 18.00, 20.00, 22.00.

În plus, Happy Channel pregăteşte reţete de sărbătoare la „Don Apetit” (de luni până miercuri, de la ora 12.30), dar şi interviuri cu oameni importanţi din lumea cinematografiei la „Întâlniri fericite”, emisiune prezentată de Irina Margareta Nistor, joi şi vineri de la ora 12.30. 

Prima TV 

Duminică, în Ajunul Crăciunului, de la ora 10.00, Prima TV va difuza comedie „Extemporal la dirigenţie” (România, 1987), iar de la ora 22.30, filmul „Socrii misterioşi” (SUA, 2012), urmat, de la ora 00.30, de drama „Crăciun/ Noel” (2014), cu Alan Arkin, Penélope Cruz, Susan Sarandon şi Paul Walker în distribuţie.

În ziua de Crăciun, de la ora 11.45, Prima TV va difuza animaţia „Călătorie cu peripeţii/ Tales of the Riverbank” (2008), iar de la ora 13.30, animaţia „A fost odată… ca nicio altă dată/ Happily N'Ever After” (2006). Apoi, de la ora 20.30, este programată drama „A doua şansă/ Dreamer” (2005), cu actorii Kurt Russell şi Dakota Fanning, iar de la 00.30, drama „Tatăl fantomă”, cu Marcel Iureş şi Mihaela Sîrbu în distribuţie.

Marţi, de la ora 11.00, Prima TV a programat filmul istoric „Columna” (1968), regizat de Mircea Drăgan, cu Richard Johnson, Antonella Lualdi şi Ilarion Ciobanu în distribuţie.

Kanal D

Luni, de la ora 15.00, Kanal D va difuza o ediţie specială a emisiunii „Teo Show”. În această ediţie vor apărea, între alţii, creatoarea de moda Ingrid Vlasov şi cântăreţul Tudor Ionescu de la Fly Project.

Apoi, de la ora 16.30, va fi difuzat filmul „Prieteni şi atât”, iar de la ora 23.00, comedia „Frizeria/ Barbershop”. Marţi, de la ora 23.00, va fi difuzat filmul „Frizeria 2”.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.