Slujba de Înviere, reportaje cu conţinut religios, ediţii speciale şi filme precum ”Noe” şi ”101 Dalmaţieni” alcătuiesc programul pregătit pentru zilele de Paşti de posturile publice de televiziune TVR 1, TVR 2 şi TVR 3 şi de televiziunile Pro TV, Digi24, B1 TV şi Kanal D.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

TVR 1

Principalul post public de televiziune TVR 1 va transmite în direct Slujba de Înviere a Domnului de la Catedrala Patriarhală din Bucureşti, sâmbătă, de la ora 23.20.

De asemenea, la TVR 1 sunt programate documentare şi reportaje cu conţinut religios: ”Ecce Via - Aceasta este calea!”, de la ora 07.00, ”Săptămâna patimilor şi Noaptea Învierii”, de la ora 11.00, dar şi o ediţie specială ”Universul credinţei”, duminică, de la ora 08.10.

Din programul de Paşti al TVR 1 mai fac parte ediţii speciale ale emisiunilor consacrate. Sâmbătă vor fi difuzate seria ”Adevăruri despre trecut”, despre cum sărbătoreau românii de Paşti în ”Epoca de aur”, când la conducerea ţării se afla Nicolae Ceauşescu, de la ora 14.30, program urmat de o ediţie specială a emisiunii ”Ora Regelui”, dedicată vizitei Prinţului Charles în România, de la ora 15.00. Programul continuă cu ”Exclusiv în România”, de la ora 18.00, în care vor fi prezentate biserici deosebite din judeţul Bistriţa-Năsăud.

Duminică, TVR 1 va transmite două ediţii speciale ale emisiunii ”Tezaur folcloric”, de la orele 12.00 şi 13.00, iar de la ora 15.00, emisiunea ”Politică şi delicateţuri”, cu Mircea Dinescu, care îl va avea invitat pe Virgil Ianţu. De la ora 19.00 va fi difuzată prima ediţie a noului sezon ”Poveste după poveste”, dedicată lui Toma Prădatu, fostul secretar al Federaţiei Române de Gimnastică. 

Programul serii de duminică la TVR 1 continuă, de la ora 21.20, cu o ediţia specială a emisiunii ”O dată-n viaţă”, în care este invitat Fuego.

Luni, de la orele 12.10 şi 14.30, TVR 1 va difuza programul ”La masa de Paşti”, cu Iuliana Tudor, care va avea invitate personalităţi din muzica tradiţională românească, alături de familiile lor. Mai târziu, de la ora 17.15, va fi difuzat concertul susţinut de Adele la Londra în 2015, precum şi detalii din viaţa şi cariera vedetei.

Seara, de la ora 21.00, TVR 1 difuzează un concert unic al lui Tudor Gheorghe.

TVR 2

Programul de Paşti la TVR 2 începe duminică, de la ora 7.10, cu emisiunea ”Mugurel de primăvară ”, cu cântece ale artiştilor folclorului românesc, la Muzeul Satului Vâlcean din Bujoreni, urmată de la ora 12.30 de ”Credo - Urbi et orbi”, transmisiune directă de la Vatican.

De la ora 13.30, programul TVR 2 continuă cu ”Natură şi sănătate”, o ediţie specială de Paşti, urmată de la ora 16.00 de ”Gala umorului” - primul episod din cel de-al şaptelea sezon, în care o serie de momente din Arhiva de Aur a TVR vor fi prezentate de actorii Diana Cavallioti şi Dragoş Huluba sub titulatura “Ce ne-aduce iepuraşul?”. Emisiunea va conţine înregistrări cu actorii: Amza Pellea, Dem Rădulescu, Ştefan Mihăilescu-Brăila, Jean Constantin, Mihai Fotino şi Sebastian Papaiani.

Duminică seara, de la ora 20.10, TVR 2 va difuza filmul ”101 Dalmaţieni”, iar de la ora 23.50, emisiunea ”La zi de mare sărbătoare”, prezentată de Miruna Ionescu, care are invitaţi precum : Maria Ciobanu, Sofia Vicoveanca, Nicolae Furdui Iancu, violonistul Ştefan Cigu şi grupul vocal-folcloric ”Sânzienele” din Arad.

Luni, de la ora 10.10, TVR 2 va difuza emisiunea ”Femei de 10, bărbaţi de 10”, prezentată de  Marina Almăşan şi Mircea Radu. Seara, de la ora 20.00, va fi difuzată prima ediţie a concursului ”Câştgă România!”,  prezentat de Virgil Ianţu, iar de la ora 21.10, filmul ”102 Dalmaţieni”, urmat, de la ora 23.00, de un episod al ultimului sezon din serialul ”Dr. House”.

Marţi, în a treia zi de Paşti, Iuliana Marciuc va prezenta, de la ora 21.10, prima ediţie din noul sezon al emisiunii ”Destine ca-n filme", în care Irina Margareta Nistor va dezvălui detalii din viaţa ei.

TVR 3

Sâmbătă dimineaţă, de la 08.00, postul de televiziune TVR 3 va difuza o ediţie specială a emisiunii ”Spirit şi credinţă”, produsă de Studioul teritorial Craiova, care va fi urmată de la ora 12.15, de ”Ţăst show”, filmat la Novaci, în Gorj.

După prânz, în programul TVR 3 va urma concertul ”Dorul Basarabiei”. Programul realizat de TVR Iaşi se difuzează în două părţi la TVR 3, de la 13.00 şi de la 14.35.

Programul continuă cu spectacolul ”E sărbătoare şi răsună muzica”, produs de echipa TVR Iaşi, oferind un concert cu Alex Calancea Band, Fraţii Advahov şi invitaţii lor, între care se numprp Andra, Delia şi Nicolae Furdui Iancu. Concertul de duminică poate fi văzut, de asemena, în două părţi – de la 18.30 şi de la 20.00.

Seara se încheie cu o ediţie specială ”Cap de afiş”, realizată de TVR Craiova şi difuzată de la ora 22.00. Emisiunea cuprinde selecţiuni din concertele susţinute la Craiova de Loredana, Ştefan Bănică şi Horia Brenciu, dar şi mărturisiri ale celor trei artişti.

În a doua zi de Paşti, de la ora 13.00, TVR 3 va difuza ”Întrecerea vedetelor”, iar de la ora 20.00, ”Muzică şi sacralitate”, într-o ediţie specială ”Cap de afiş”. Emisiunea oferită de TVR Cluj cuprinde momente pegătite de toate studiourile teritoriale ale Televiziunii Române.

TV5Monde

Emisiunea "Destination Francophonie", difuzată sâmbătă de la ora 11.30, pe TV5MONDE, prezintă o escală literară în România. Subiectele vor fi: Premiul Goncourt - Alegerea studenţilor români, dar şi librăria franceză Kyralina. 

Digi24

Digi24 va transmite în direct slujba de Înviere de la Catedrala Mitropolitană din Sibiu, sâmbătă noaptea, în intervalul orar 23.00 - 02.00.

Televiziunea va transmite pe tot parcursul zilei din lăcaşe de cult care vor acoperi toate confesiunile care celebrează anul acesta Paştele în aceeaşi zi. Duminică, de la 14.05, va fi difuzată a emisiunii ”Din Interior”, filmată la Jerusalim.

Ediţiile speciale de Paşti ale emisiunilor Digi24 încep cu ”Jurnal pentru copii”, unde sâmbătă, duminică şi luni, de la ora 09.30, vor fi prezentaţi oameni care fac lumea mai frumoasă, precum Alicia Homemade – vlogger, care la 14 ani face tutoriale pentru copiii din România, şi Böjte Csaba - preotul franciscan care salvează copiii abandonaţi din Transilvania.

Sâmbătă şi luni, Digi24 prezintă două ediţii speciale ale emisiunii ”Digicult”. Astfel, de la ora 14.30, va fi difuzat un reportaj despre surorile de caritate din congregaţia Maria Bambina, care îi ajută pe nevoiaşi, bolnavi, vârstnici şi copii defavorizaţi.

Luni, de la 14.30, în ediţia specială a emisiunii ”Digicult”, Digi 24 prezintă un material despre preoţii militari care slujesc în zonele de conflict (Afganistan).

Duminică şi luni, de la ora 10.30 la “Tinereţe fără Bătrâneţe”, Izabela Pănescu prezintă poveştile medicilor care au credinţă şi lucrează cu credinţă şi povestea medicului care tratează cerşetorii după ce pleacă de la spital. De la ora 16.30, în emisiunea “Ca-n filme”, vor fi prezentate filmele şi credinţa lui Andrei Tarkovski, dar şi povestea lui Ciprian Mega, un preot român care traieşte în Cipru şi care a debutat în lungmetraj.

Duminică şi luni, de la 17.30, Dana Gonţ prezintă, la ”Bonton”, povestea lui Dorel Vişan, care s-a retras la sat de peste 10 ani, şi Ovidiu Cuncea, actor la Teatrul Naţional, dar şi diacon la mai multe biserici din Bucureşti. În ediţia specială din a doua zi de Paşte, ”Bonton”, sunt prezentate poveştile părintelui Nicolae Bordaşiu şi poetului Demostene Andronescu, doi supravieţuitori ai închisorilor comuniste.

Pro TV

În duminica Paştelui, de la ora 18.00, Alex Dima va prezenta, în emisiunea ”România, te iubesc!”, un material despre oameni care s-au dedicat total lui Dumnezeu, filmat în munţii Builei, acolo unde prin peşteri şi mănăstiri călugării se roagă de sute de ani. Acolo, Alex Dima l-a întâlnit pe părintele Valerian, fostul actor Dragoş Pâslaru.

În cea de-a doua zi de Paşte, luni, de la ora 20.30, va fi difuzată o ediţie specială a emisiunii ”Uite cine dansează!”, în care concurenţii vor povesti cum sărbătoreau Paştele în copilărie.

Programul Pro TV de Paşti mai conţine filme precum ”Noe”, sâmbătă, de la ora 20.30, urmat de slujba de Înviere, de la 23.45, şi ”Întâlnire explozivă”, duminică, de la ora 20.30.

Antena 1

Sâmbătă, de la ora 16.30, va fi difuzată cea de-a treia parte a filmului ”Iisus din Nazaret”, iar de la ora 20.00, o nouă ediţie a emisiunii ”Te cunosc de undeva”, urmate, de la ora 23.30, de Slujba de Înviere.

În duminica Paştelui, va fi difuzată o ediţie specială a emisiunii ”iUmor”, de la ora 20.30, în care va fi prezent un concurent din Franţa. De la ora 22.30, la ”Chef de râs”, Vasile Muraru şi Valentina Fătu vor prezenta momente umoristice, care vor alterna cu momente muzicale susţinute de invitaţii lor - Alina Eremia, Pepe, Sofia Vicoveanca şi Dinu Iancu Sălăjanu.

Luni, de la ora 08.00, va fi difuzată o ediţie specailă a emisiunii ”Neatza cu Răzvan şi Dani”, în care vor fi invitaţi artişti precum Nico, Celia, Dj Rynno & Sylvia, dar şi Raluka, care vor interpreta muzică populară alături de taraful condus de Gelu Voicu. De la ora 11.00, progarmul continua cu emisiunea ”Prietenii de la ora 11”.

A doua zi de Paşti, de la ora 14.00, Maria şi Ionuţ Iftimoaie, Luminiţa Anghel şi Silviu Dumitriade şi Ianna Novac şi Octavian Dobrotă sunt invitaţii Mirelei Vaida în ediţia emisiunii ”2k1”. Începând cu ora 20.30, Antena 1 va difuza o ediţie specială a emisiunii ”Chefi la cuţite”.

B1 TV

B1 TV va transmite, de asemenea, slujba de Înviere, filmată la Patriarhie, iar îmn ziua de Paşti, va difuza un documentar despre Papa Francisc, de la ora 21.00, iar de la ora 22.00, un material special despre stadiul lucrăprilor de la Catedrala Mântuirii Neamului, cu filmări pe schele.

Kanal D

De Sărbători, Kanal D propune telespectatorilor ediţii speciale ale emisiunilor preferate, dar şi o mini-serie cu tematică biblică, potrivită sărbătorilor pascale.

Sâmbătă, în Ajun de Paşti, de la ora 16.00, Gabriela Cristea va prezenta o ediţie specială a show-ului matrimonial "Te vreau langa mine”. Concurenţii se vor pregăti pentru a celebra Învierea Domnului, respectând cele mai frumoase tradiţii.

În prima zi de Paşti, duminică, de la ora 20.00, Bursucu şi Ana-Maria Barnoschi îi invita pe telespectatori la o ediţie a show-ului “Roata Norocului”, cu premii şi distracţie, alături de invitaţii lor, George (ex Jorje) şi Andreea Bănică. Cele două vedete vor avea misiunea de a încerca să câştige multe premii pentru o familie căreia soarta nu i-a surâs până acum.

Luni, în a doua zi de Paşti, de la 15.30, Luminiţa Anghel, Nico, Silviu Biriş, Mioara Velicu, Daniela Condurache şi Constantin Enceanu vor petrece româneşte alături de Teo şi de Bursucu. 

Sâmbătă şi duminică, de la ora 23.00, miniseria de succes “Anno Domini Biblia Continua”, prezintă telespectatorilor o poveste ce urmăreşte impactul avut de moartea lui Iisus Hristos asupra Fecioarei Maria şi a discipolilor Mântuitorului. 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.