Ducele de Sussex a soluţionat plângerea sa împotriva editorului Daily Mirror pentru acuzaţii de interceptare telefonică, a anunţat Înalta Curte, scrie The Guardian.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Prinţul Harry, în vârstă de 39 de ani, a dat în judecată Mirror Group Newspapers (MGN) pentru despăgubiri, susţinând că jurnaliştii publicaţiilor sale au fost implicaţi în metode precum pirateria telefonică, "blagging" - obţinerea de informaţii prin înşelăciune - şi utilizarea de investigatori privaţi pentru activităţi ilegale.

În decembrie, un judecător a decis că pirateria telefonică a devenit "răspândită şi obişnuită" la titlurile MGN la sfârşitul anilor 1990 şi a fost practicată "chiar şi într-o anumită măsură" în timpul anchetei Leveson privind standardele presei din 2011.

Judecătorul Fancourt a concluzionat că telefonul lui Harry a fost piratat "într-o măsură modestă" de către MGN, acordându-i despăgubiri de 140.600 de lire sterline

Treizeci şi trei de articole din cererea lui Harry au fost examinate în timpul procesului de anul trecut, dintre care 15 s-au dovedit a fi produsul unei colectări ilegale de informaţii. Alte 115 articole din cererea sa ar fi putut face obiectul unui nou proces.

Cu toate acestea, în timpul unei audieri care a avut loc vineri la Londra, avocatul său, David Sherborne, a confirmat că s-a ajuns la o înţelegere între duce şi MGN. El a declarat că editorul va face o plată intermediară de 400.000 de lire sterline.

Un purtător de cuvânt al MGN a declarat: "Suntem mulţumiţi că am ajuns la acest acord, care oferă afacerii noastre mai multă claritate pentru a merge mai departe în urma unor evenimente care au avut loc cu mulţi ani în urmă şi pentru care ne-am cerut scuze". 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.