Prinţul de Wales, Alteţa Sa Regală Charles, va primi în 29 iunie titlul de Doctor Honoris Causa al Universităţii Babes-Bolyai, din Cluj-Napoca, a anunţat, joi,. instituţia de învăţământ superior, evenimentul urmând să aibă loc într-un cadru restrâns la care jurnaliştii vor avea accesul restricţionat.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Prinţul Charles se va afla pentru prima oară în vizită la Cluj, urmând să primească titlul de Doctor Honoris Causa "în cadrul unei ceremonii restrânse, la care vor avea acces şi un număr limitat de jurnalişti”, potrivit unui comunicat de presă din partea UBB.

Prinţul Charles deţine două proprietăţi în România: una în Valea Zălanului (judeţul Covasna), care este deschisă turiştilor, şi o alta în satul Viscri (judeţul Braşov).

Casa de la Viscri este şi sediul Fundaţiei Prinţul de Wales, unde este deschis un Centru de Pregătire de care benecifiază ucenici, meşteri artizani, studenţi şi arhitecţi din întreaga ţară.

Prinţul de Wales a vizitat ultima oară România în perioada 29-31 martie. În prima zi a vizitei, Prinţul de Wales a fost primit la Palatul Cotroceni de către preşedintele Klaus Iohannis, care l-a decorat cu Ordinul Naţional "Steaua României” în Grad de Mare Cruce psunându-i că reprezintă un reper important în consolidarea Parteneriatului Strategic dintre România şi Regatul Unit, arătând că el şi "întreaga naţiune română" îi sunt "profund recunoscători" pentru implicarea sa în dezvoltarea comunităţilor locale din România. Iohannis a mai spus că Prinţul de Wales a făcut "lucruri admirabile" pentru ţara noastră şi a fost "un excelent promotor al imaginii României în lume".

În cea de a doua zi a vizitei sale, Prinţul de Wales al Marii Britanii a mers la Muzeul Satului ”Dimitrie Gusti” din Bucureşti, unde s-a prins într-o horă, a asistat la demonstraţia de încondeiere a ouălor făcută de către meşteri artizani din Bucovina, a urmărit cum sunt pictate icoane pe lemn şi piatră şi a primit mai multe cadouri, între care o pereche de opinci din piele de viţel şi o cruce sculptată de mână, dar şi o vâslă de la Ivan Patzaichin. În aceeaşi zi, Prinţul Charles a fost primit la Palatul Victoria de către premierul Sorin Grindeanu.

La rândul său, Prinţul Charles a afirmat că vizitele sale anuale în România ”sunt deja o tradiţie a ultimilor 20 de ani”. ”Îmi doresc să explorez şi să cunosc şi alte zone minunate ale României, cum ar fi Delta Dunării sau Maramureşul”, a arătat Prinţul de Wales. 

Prinţul Charles deţine două proprietăţi în România: una în Valea Zălanului (judeţul Covasna), care este deschisă turiştilor, şi o alta în satul Viscri (judeţul Braşov). Casa de la Viscri este şi sediul Fundaţiei Prinţul de Wales, unde este deschis un Centru de Pregătire de care benecifiază ucenici, meşteri artizani, studenţi şi arhitecţi din întreaga ţară.

viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.