Primăria Timişoara doreşte să renoveze un vechi turn de apă, construit în 1914, şi să îl tranforme în centru cultural. În acest sens, până în data de 16 martie, sunt aşteptate oferte pentru servicii de consultanţă în vederea organizării unei competiţii de soluţii.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Primarul municipiului Timişoara, Nicolae Robu (PNL) a anunţat că Primăria Timişoara caută servicii de consultanţă pentru organizarea unui concurs de soluţii pentru renovarea turnului de apă din cartierul Iosefin.

Potrivit edilului, reabilitarea turnului de apă ar trebui să fie gata până în anul 2021 când Timişoara este Capitală Culturală Europeană, iar în interiorul acestuia ar urma să funcţioneze o cafenea.

Odată cu repunerea lui în valoare, turnul ar trebui să devină un obiectiv turistic în Timişoara.
Deocamdată nu se cunosc costurile unei astfel de investiţii.

Turnul de apă din Iosefin, de pe strada Gheorghe Bariţiu, are 52 de metri înălţime şi a fost construit în anul 1914, fiind proiectat de arhitectul Laszlo Szekely. Avea rolul de a regla nivelul apei de consum pentru populaţie.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.