Primăria Timişoara a semnat cu Ordinului Arhitecţilor din România un contract de consultanţă pentru lansarea unei competiţii de soluţii pentru reamenajarea Pieţei Victoria din municipiu. Contractul are o valoare de aproape 65.000 de euro.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
Ordinul Arhitecţilor din România  (OAR) a fost singura organizaţie înscrisă la procedura lansată de Primăria Timişoara.
 
Practic, OAR trebuie să sprijine Primăria, cu consultanţă, pentru organizarea concursului prin care să identifice un plan de reamenajare pentru zona Pieţei Victoria din Timişoara.
 
Valoarea serviciilor pentru organizarea concursului este de 267.666 lei fără TVA, adică 64.000 de euro cu TVA.
 
Ordinul Arhitecţilor are la dispoziţie 240 de zile pentru a elabora regulamentul şi calendarul concursului de soluţii, a analiza şi evalua costurile de proiectare, dar şi pentru a elabora tema de concurs, a asigura promovarea competiţiei şi de a realiza şi gestiona site-ul oficial al concursului. De asemenea, OAR va trebui să sprijine tehnic concurenţii şi juriul.
 
Zona vizată este constituită din Piaţă Victoriei şi străzile adiacente, care fac legătură cu alte puncte importante din zona centrală şi care o integrează în ţesutul urban existent, care are nevoie de reabilitare şi modernizare.
 
”Am semnat contractul pentru organizarea concursului internaţional de soluţii arhitecturale pentru Piaţa Victoriei şi încă şapte străzi din perimetrul ei.
Ordinul Arhitecţilor din România se va ocupa de elaborarea temei de concurs, de promovarea naţională şi internaţională, va face un site dedicat, va sprijini concurenţii şi va asigura costurile legate de jurizare. Piaţa Victoriei şi străzile N. Lenau, M. Eminescu, Dr. N. Paulescu, J.W. Goethe, Alba Iulia, Mărăşeşti şi Ferdinand sunt subiectul acestui concurs internaţional, care ne va oferi soluţii prin care întreaga zonă este gândită unitar, pusă în valoare şi integrată în ţesutul urban existent. Mizăm pe faptul că prin soluţia câştigătoare creştem calitatea şi atractivitatea acestei zone emblematice pentru timişoreni”, a transmis primarul Dominic Fritz pe pagina sa de Facebook.
 
Piata Victoria din Timişoara se află în centrul oraşului, între Catedrală şi Operă. În dosarul de candidatură pentru titlul de Capitală Europeană a Culturii, Primăria Timişoara s-a angajat că va reamenaja această piaţă, prin schimbarea dalelor.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.