Prima ediţie a Salonului European de Fotografie de la Baia Mare, care se va desfăşura în perioada 8 - 25 septembrie, în mai multe spaţii din oraş, va cuprinde 14 expoziţii personale.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Salonul European de Fotografie Baia Mare se va deschide sâmbătă, la ora 17.00, la Cinema Minerul, informează organizatorii.

Evenimentul, organizat la iniţiativa Fundaţiei ”Baia Mare 2021”, va grupa 14 expoziţii personale, care pun în balanţă tradiţia şi rigoarea documentară cu cele mai importante subiecte ale momentului, cadrele spontane cu experimentele de compoziţie. 

Artiştii fotografi care vor expune în Salon sunt Petruţ Călinescu, Cristian Crisbăşan, Dan Ioan Dinescu, Vasile Dorolţi, Silviu Gheţie, Mihai Grigorescu, Tony Melvin, Ioana Moldovan, Olah Laszlo Tibor, Alexandru Paul, George Popescu, Hajdu Tamas, Oleg Tishkovets şi Remus Ţiplea.

Salonul European de Fotografie Baia Mare 2016 este un eveniment pilot, care declară arta fotografică şi meseriile creative conexe ei ca un pilon structural în vederea obţinerii titlului de Capitală Europeană a Culturii 2021. 

”Fotografia a devenit un fenomen social. Explozia tehnică a permis înglobarea unor sisteme de fotografiere în cele mai diverse echipamente şi device-uri, punând la îndemâna tuturor un aparat de fotografiat sau de filmat. Dacă tehnica fotografică este uşor accesibilă oricui, cu costuri neglijabile, nu acelaşi lucru îl putem spune despre ritmul în care «limbajul fotografic» este însuşit de cei mai mulţi dintre noi”, a declarat Vasile Dorolţi, curatorul Salonului. 

Spaţiile expoziţionale dedicate Salonului sunt Cinema Minerul, Muzeul Judeţean de Artă ”Centrul Artistic Baia Mare”, Muzeul de Etnografie şi Artă Populară Baia Mare, Teatru Municipal Baia Mare, Muzeul de Istorie şi Arheologie – Bastionul Măcelarilor, Biserica Catolică Sfânta Treime, Clădirea Millennium I, Clădirea Millennium II, Galeria Gazda – sediul Fundaţiei Baia Mare 2021, Casa Lendvay şi Galeria Partner.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.