Premiul Goncourt al Liceenilor a fost atribuit scriitoarei Clara Dupont-Monod pentru romanul „S'adapter” care spune povestea naşterii unui copil cu dizabilităţi, potrivit presei franceze.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Publicat la editura Stock, „S'adapter” a fost ales din primul tur de scrutin, cu 8 voturi din 13, dintre cele cinci romane finaliste, au precizat tinerii juraţi ai celei de-a 34-a ediţii a Premiului, organizată de Ministerul Educaţiei şi Fnac, şi anunţat la Rennes. 

În acest roman, deja recompensat cu Premiul Femina, editoarea şi jurnalista în vârstă de 48 de ani imaginează o familie bulversată de sosirea unui copil cu dizabilităţi. „Sunt cu adevărat foarte emoţionată”, a reacţionat la telefon Clara Dupont-Monod. 

„Acest roman ne-a sedus prin acurateţea şi poezia sa, el lasă o urmă luminoasă care deschide uşile toleranţei în faţa dizabilităţii. Mulţumesc!”, a declarat preşedinta juriului Nour Benkhabeche, elevă la Ecole européenne de Bruxelles IV.

În fiecare an de la crearea Goncourt al Liceenilor în 1988, în jur de 2.000 de licee din toată Franţa participă la alegerea laureatului care închide sezonul premiilor literare. 

În 2020, Premiul Goncourt al Liceeanilor a fost atribuit scriitoarei cameruneze Djaïli Amadou Amal pentru romanul ei „Les impatientes” (editura Emmanuelle Collas). 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.