Ministra Culturii Raluca Turcan precizează, într-o scrisoare care circulă printre managerii instituţiilor de cultură, adresată primarului Craiovei Lia Olguţa Vasilescu şi obţinută de News.ro, că este îngrijorată de intenţia primăriei de a desfiinţa Corul Filarmonicii „Oltenia” şi „îşi manifestă speranţa că, din poziţia dumneavoastră, veţi face tot ce este posibil din punct de vedere legal pentru a păstra Corul în cadrul Filarmonicii Oltenia Craiova”.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

„Am aflat cu surprindere despre iniţiativa domnului Ionuţ Pârvulescu, consilier la Consiliul Local Craiova, de a desfiinţa Compartimetul Cor din organigrama Filarmonicii Oltenia Craiova. Înţelegem foarte bine dificultăţile financiare întâmplinate de multe dintre localităţile din România şi nu avem intenţia de a judeca raţiunile care pot sta la baza unor decizii care privesc comunităţile locale. Mă adresez dumneavoastră strict din perspectivă culturală, domeniu în care Filarmonica Oltenia Craiova ocupă un loc important, nu numai pentru municipiul Craiova, pentru regiunea Oltenia, dar şi pe plan naţional”, arată scrisoarea semnată de Raluca Turcan şi transmisă managerilor instituţiilor de cultură şi obţinută de news.ro.

Turcan a adăugat că este îngrijorată de această intenţiei a Primăriei Craiova şi îşi exprimă speranţa că edilul oraşului va face tot ce este posibil din punct de vedere legal să păstreze Corul în cadrul Filarmonicii Oltenia Craiova.

„De asemenea, nu doresc să insist asupra istoricului şi calităţii artistice ale Coralei Academica, aceste lucruri vă sunt cunoscute. Pentru viaţa culturală românească dispariţia Corului Filarmonicii ar însemna o pierdere deosebită. Chiar şi în cazul în care vor apărea iniţiative de reînfiinţare, o pauză în activitatea acestui ansamblu muzica ar însemna limitarea repertoriului Filarmonicii Oltenia, îngrădinerea posibilităţii de exprimare a artistică a membrilor acesteia. Ministerul Culturii îşi exprimă îngrijorarea faţă de această iniţiativă şi îşi manifestă speranţa că, din poziţia dumneavoastră, veţi face tot ce este posibil din punct de vedere legal pentru a păstra Corul în cadrul Filarmonicii Oltenia Craiova.

Şi Federaţia Sindicatelor din Instituţii de Cultură, reprezentată legal de preşedinte Ciulică Marius, şi-a exprimat dezacordul ferm faţă de această intenţie a primarului Olguţa Vasilescu de a desfiinţa Corul Filamornicii „Oltenia” din Craiova.

„În acest context Federaţia Sindicatelor din Instituţii de Cultură va acţiona, prin toate modalităţile specifice, pentru a informa instituţiile statului, decidenţii politici şi societatea civilă despre inconştienţa şi lipsa de consideraţie (a celor care au iniţiat acest demers stupid) faţă de categoriile de salariaţi care îşi desfăşoară activitatea în cadrul acestui colectiv al Filarmonicii «Oltenia»”, a transmis Federaţia sindicală. 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.