Poliţia din Spania a declarat că a distrus o reţea care ar fi falsificat lucrări ale lui Banksy pe care le vindea în întreaga lume cu până la 1.500 de euro (1.280 de lire sterline) bucata, potrivit The Guardian.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Ofiţerii au arestat două persoane în oraşul Zaragoza din nord-estul ţării, unde se presupune că au fost realizate falsurile, şi alte două persoane având "cunoştinţe din lumea artei" suspectate că au pus în vânzare operele, a anunţat forţa de poliţie regională din Catalonia într-o declaraţie.

Poliţia suspectează că reţeaua a vândut cel puţin 25 de lucrări, care au fost realizate cu vopsea spray pe carton, în magazine specializate, în case de licitaţii din Barcelona şi online către clienţi din Germania, Scoţia, Spania şi SUA.

Reţeaua a falsificat certificate care pretindeau că lucrările au fost create de Banksy în cadrul proiectului său „Dismaland”, o expoziţie temporară care semăna cu un parc tematic sinistru, amenajată în 2015 în Weston-super-Mare, un oraş englezesc de pe litoral, în apropiere de oraşul natal al lui Banksy, Bristol. Expoziţia, etichetată drept „cea mai dezamăgitoare nouă atracţie pentru vizitatori din Marea Britanie”, prezenta un castel de basm într-un şanţ cu apă tulbure şi modele de bărci pe un bazin plin de refugiaţi.

Poliţia a declarat că a început să investigheze anul trecut, după ce a detectat vânzarea mai multor lucrări false ale lui Banksy. Ei au descoperit atelierul din Zaragoza în decembrie, unde doi "tineri adepţi ai artei urbane a lui Banksy care aveau probleme economice au creat lucrările", se arată în comunicat.

Ancheta rămâne deschisă, iar poliţia nu a exclus posibilitatea unor noi arestări.

Banksy, a cărui identitate nu a fost niciodată dezvăluită, este faimos pentru picturile sale murale care atrag atenţia şi care apar adesea în locuri neaşteptate. Lucrările sale, care au fost găsite în locaţii care variază de la Londra şi New York la Cisiordania şi Gaza, au devenit foarte căutate în lumea artei pe care o satirizează.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.