Michael Moore a lansat pe YouTube documentarul „Planet of the Humans”, o privire critică asupra mişcării pentru mediu care a pierdut lupta în favoarea corporaţiilor.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Documentarul este disponibil pe YouTube timp de 30 de zile.

Regizat de Jeff Gibbs, filmul vorbeşte despre schimbările climatice şi oferă o privire critică asupra felului în care „mişcarea pentru mediu a pierdut lupta prin alegeri bine intenţionate dar dezastruoase, inclusiv prin convingerea că panourile solare şi morile de vânt ne vor salva, şi prin renunţarea în favoarea intereselor corporatiste de pe Wall Street”, se arată într-un comunicat citat de Rolling Stone.

Moore este producător executiv al documentarului care a avut premiera anul trecut la Traverse City Film Festival.

„Planet of the Humans” trebuia să fie lansat în cinematografe anul acesta, dar Moore şi Gibbs au spus că au decis să îl lanseze în această perioadă, în timpul pandemiei de Covid-19, în speranţa că oamenii vor reflecta la „rolul pe care omenirea şi comportamentul ei l-a jucat în fragilul nostru ecosistem”.

Moore a completat: „Acest film nu ia prizonieri şi expune adevărul despre cum am fost conduşi pe un drum greşit în lupta pentru salvarea planetei până la punctul în care, dacă nu schimbăm cursul acum, evenimente precum actuala pandemie vor deveni numeroase, devastatoare şi insurmontabile”.

„Planet of the Humans” marchează debutul în regie al lui Gibbs, vechi colaborator al lui Moore. El a coprodus „Bowling for Columbine” şi „Fahrenheit 9/11”.

Cel mai recent film regizat de Michael Moore este „Fahrenheit 11/9” (2018), care examinează evoluţia preşedintelui Donald Trump.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.