Peste 500 de timişoreni vor lectura poeme în centrul oraşului, în Piaţa Libertăţii, în cadrul proiectului ”Concentrica” al Bibliotecii Judeţene ”Sorin Titel” Timiş, ajuns la cea de-a doua ediţie, care va avea loc pe 25 mai.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Cei peste 500 de participanţi se vor aduna de la ora 12.00, potrivit organizatorilor. De la statuia Sfintei Fecioare Maria şi cea a Sfântului Nepomuk şiruri de scaune vor fi amplasate în piaţă.

Evenimentului se alătură Timişoara Bikers, dar şi Fototeca BJT, care va prezenta o colecţie surpriză.

Vor fi lecturate fragmente din ”Blândul ceas al reîntoarcerii”, de Ioan Crăciun (1954-2010). Volumul a apărut în 1994, în seria de poezie a editurii Marineasa, şi va fi citit integral pe durata manifestării.

”Lecturile publice reunind peste 500 de persoane reprezintă experimente social-literare inedite, nemaifiind organizate până acum nicăieri în lume manifestări de acest gen la o asemenea anvergură”, a declarat scriitorul Tudor Creţu, directorul BJT.         


        
Biblioteca Judeţeană Timiş ”Sorin Titel” a câştigat, în 2012 şi 2013, trofeul cea mai bună bibliotecă din România la Gala Industriei de Carte Bun de tipar.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.