Peste 30 de spectacole din opt ţări precum China, Grecia şi Israel vor fi prezentate în cadrul Festivalului Internaţional al Teatrului Contemporan de Animaţie ImPuls 2017, care va avea loc în perioada 17 – 25 noiembrie, la Teatrul de Animaţie Ţăndărică din Bucureşti.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Festivalul se adresează tuturor vârstelor şi aduce în atenţia publicului român diferite stiluri ale teatrului contemporan de animaţie şi ale teatrului vizual din lume, informează Teatrul Ţăndărică.

Din cadrul festivalului vor face parte 32 de spectacole din China, Danemarca, Franţa, Germania, Grecia, Israel, Italia şi România, extrem de diferite stilistic în care se combină ultimele tehnici în materie de teatru vizual şi se folosesc mai multe tipuri de animaţie.

Copiii pot participa la atelierele de jocuri teatrale şi construcţie de marionete şi la workshop-ul interactiv ”Micul prinţ – o întâmplare”, în cadrul căruia vor parcurge timp de o săptămână o serie de ateliere de lucru cu marioneta şi îi vor da viaţă prin senzori ce le permit accesul în lumea 3D.

Programul va mai cuprinde, pe lângă spectacole pentru copii şi pentru adulţi, conferinţe, lansări de carte, vizionare de filme, precum şi întâlniri între creatorii şi consumatorii de teatru.

”În mod cert un festival este o oportunitate a comunicării. Asta am şi convenit cu colegii mei la întâlnirile pe care le-am avut. Comunicarea între noi, parteneriate care să ridice unele teatre, sau dacă nu le ridică, să le ajute să facă un schimb de experienţă la modul concret. Adică să aducă regizori şi scenografi şi să lucreze împreună două teatre la un singur proiect. Avem nevoie de comunicarea internaţională, network-ul, posibilitatea de a fi selectaţi în festivaluri”, a spus Călin Mocanu, directorul Teatrului Ţăndărică.

”ImPuls” este un festival concurs strict profesional, dedicat publicului din toate categoriile de vârstă, unde sunt consolidate şi promovate tendinţele contemporane ale teatrului vizual şi de animaţie din ţară şi din străinătate. În cadrul festivalului participă personalităţi marcante, de talie mondială, care conferenţiază despre ultimele tehnici şi cercetări în animaţie şi îşi prezintă spre exemplificare propriile proiecte.

Alături de sfera internaţională, participarea naţională este de asemenea una consistentă, fiind selectate cele mai bune producţii din stagiunea curentă ale teatrelor de profil din România.

Acest eveniment de animaţie favorizează schimburi culturale, comunicare între artişti şi instituţii de specialitate, generează parteneriate şi chiar coproducţii naţionale, internaţionale şi intercontinentale.

Festivalul ImPuls este organizat de Primăria Municipiului Bucureşti prin Teatrul de Animaţie Ţăndărică, în parteneriat cu UNIMA România şi ASSITEJ România.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.