Peste 200 de oameni au participat, duminică seara, la protestul artiştilor din Piaţa Victoriei, între aceştia fiind şi actori cunoscuţi, precum Victor Rebengiuc, Mihai Călin, Marius Florea Vizante.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
Victor Rebengiuc a spus că, declarativ, suntem pe culmile creşterii economice, avem tot ce ne trebuie, dar mai desfiinţăm câte ceva.
 
Întrebat ce mesaj are pentru premier sau pentru ministrul culturii, Victor Rebengiuc a afirmat: „Le-aş spune că sunt nişte nenorociţi care au distrus o ţară”.
 
”Românii să încerce să-şi dea seama pe cine votează atunci când votează să aibă cât de cât o garanţie că aleg oameni care se vor interesa cât de cât de ţară, nu doar de ei”, a mai declarat el.
 
„Am venit aici pentru instituţiile care ţin de cultură, mă refer la teatre, operă, muzeele naţionale, s-au tăiat fonduri şi atunci primii care au fost loviţi au fost un grup foarte numeros de tehnicieni de-ai noştri, colegi de-ai noştri, fără de care actualmente ne e imposibil. E ca şi cum dumneavoastră, reporterii, îmi luaţi mie interviu şi nu aveţi colegii care să filmeze, nu avem cum să transmitem mesajul nostru”, a declarat şi actorul Mihai Călin.
 
„E prea mult şi prea josnic, ca să spun aşa. Pare o răzbunare undeva de găşti de clasa a doua aşa. „Ah, v-am mărit salariile şi acum strigaţi împotriva noastră? Lasă că vedeţi voi! Uite nu mai sunt bani în buget, tăiaţi, faceţi, rezolvaţi”. S-a ajuns mult prea departe. Nepriceperea lor, nici nu ştii dacă e nepricepere, doar rea-voinţă sau şi una, şi alta”, a spus, la rândul său, actorul Marius Florea Vizante.
 
Şi Ion Caramitru, managerul Teatrului Naţional Bucureşti, a fost prezent la protest şi a spus că solicită Guvernului fie să asigure plata pentru tehnicieni, fie să aprobe angajarea acestora la teatru. El a precizat că ar vrea să aibă o discuţie cu premierul Viorica Dăncilă.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.