Palatul Elszeszer, construit în jurul anului 1860, în judeţul Mureş, este scos la vânzare de Romania Sotheby's International la preţul de 390.000 de euro.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Cu faţade colorate, Palatul Elszeszer (10 camere şi 3 băi) se află la intersecţia a două străzi din centrul oraşului Târnăveni.

Istoria clădirii începe la final de secol XIX, în 1860, odată cu construirea sa. Palatul se desfăşoară într-un spaţiu cu 10 încăperi, ce au suprafeţe diferite şi sunt dispuse pe nivelurile DP+P+1E.

Evenimente

30 mai - Maratonul Fondurilor Europene. Parteneri: BCR, BRD, CEC
12 iunie - Maratonul Energiei
13 iunie - Eveniment Profit: Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, BVB, CEC Bank, Infinity Capital Investments, Sphera, Teraplast
17 iunie - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a. Parteneri: 123Credit, Cushman and Wakefield

Suprafaţa construită însumează aproximativ 650 mp, cu o amprentă la sol de 368 mp şi o suprafaţă utilă de aproximativ 400 mp.

Potrivit Romania Sotheby's, în timpul regatului României, în jurul râului Târnava Mică din Transilvania s-a format judeţul ce purta numele de Târnava Mică. Aici, Târnăveni (mai demult Târnava-Sân-Martin) a funcţionat ca oraş de reşedinţă.

În aprilie 1912, Târnăveniul este ridicat la rang de oraş, iar un an mai târziu este iluminat cu gaz. 

În perioada septembrie-octombrie 1944, Regimentul 82 Infanterie luptă vitejeşte, pe valea Târnavei Mici şi pe dealurile din preajma oraşului, împotriva forţelor germane şi maghiare.

După cel de-al Doilea Război Mondial, regimul comunist instaurat îi va stabili Târnăveniului o reorganizare administrativă şi o viaţă social-economică etatizată. Prosperitatea localităţii a făcut ca partea de est să cuprindă satul Cuştelnic, asimilat oraşului spre sfârşitul anului 2000, prin referendum local.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.