Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) a anunţat, miercuri, reluarea testelor clinice pe hidroxiclorochină, la nouă zile după ce le-au suspendat ca urmare a publicării unui studiu în prestigioasa revistă medicală The Lancet, scrie AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

La sfârşitul lui aprilie, Organizaţia Mondială a Sănătăţii a lansat teste clinice pe hidroxiclorochină, numite "Solidaritate", cu scopul de a trata eficient contra Covid-19. 

Pe 25 mai, autoritatea sanitară mondială a anunţat suspendarea testelor făcute pe hidroxiclorochină ca urmare a publicării unui studiu în revista medicală The Lancet caracterizat drept ineficient 

Această suspendare a testelor ar trebui să permită OMS să analizeze informaţiile disponibile şi o decizie este aşteptată la mijlocul lui iunie. 

Dar când revista The Lancet s-a distanţat, marţi seară, de studiu, recunoscând într-un avertisment formal că "probleme importante" sunt în legătură cu acest subiect, OMS a publicat concluziile mai târziu decât era prevăzut. 

După analiza "datelor disponibile despre mortalitate", membrii Comitetului de securitate şi monitorizare au estimat "că nu există niciun motiv pentru a modifica protocolul" studiilor clinice, a anunţat directorul general al OMS, Tedros Adhanom Ghebreyesus, în cadrul unei conferinţe de presă virtuale.         

Publicat pe 22 mai în The Lancet, studiul fondat pe datele a 96.000 de pacienţi, intenaţi între decembrie şi aprilie în 671 de spitale, a comparat starea celor care au primit tratament cu cel al pacienţilor care nu l-au primit.      

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.