Organizaţia Miss Univers a anunţat că întrerupe relaţiile cu francizatul său indonezian şi anulează concursul din Malaezia din acest an, după ce concurenţii au acuzat organizatorii locali de hărţuire sexuală, transmite Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Organizaţia cu sediul în SUA a anunţat într-un comunicat trimis prin e-mail sâmbătă seara că a decis să renunţe la contractul cu PT Capella Swastika Karya şi cu directorul său naţional Poppy Capella, care deţine şi licenţa pentru Miss Univers Malaysia.

Şase concurente la Miss Universe Indonesia au depus plângeri la poliţie, acuzând organizatorii de hărţuire sexuală, spunând că au fost supuse unor ”verificări corporale” topless, a declarat marţi avocatul lor.

”A devenit clar că această franciză nu s-a conformat cu standardele, etica sau aşteptările mărcii noastre, aşa cum sunt subliniate în manualul de franciză şi în codul nostru de conduită”, a spus Organizaţia Miss Univers, adăugând că oferirea unui loc sigur pentru femei este cea mai importantă. prioritate.

Poliţia din Jakarta nu a răspuns, duminică, la o solicitare de comentarii.

Purtătorul de cuvânt Trunoyudo Wisnu Andiko a declarat marţi că raportul va fi investigat.

Capella a afirmat într-o declaraţie pe Instagram că nu acceptă nicio formă de hărţuire sexuală.

”Subliniez că eu, în calitate de director naţional şi proprietar de licenţă pentru Miss Universe Indonezia, nu am fost deloc implicat şi nu am cunoscut, comandat, solicitat sau permis vreodată cuiva care joacă un rol şi a participat la procesul de organizare a Miss Universe Indonesia 2023 să comită hărţuire sexuală prin verificarea corpului, aşa cum s-a afirmat”, a spus ea.

Concursul de la Jakarta a fost organizat pentru a selecta candidata Indoneziei pentru competiţia anuală Miss Univers, care va avea loc în El Salvador la sfârşitul acestui an.

Organizaţia Miss Univers a spus că îşi evaluează politicile şi procedurile pentru a evita apariţia unor incidente similare în viitor, adăugând că nu există cerinţe de măsurare sau de dimensiuni corporale pentru a participa la concursul lor din întreaga lume.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.