Premierul Ludovic Orban a anunţat că va susţine alocarea de fonduri pentru o fabrică de decoruri la Timişoara care poate să genereze inclusiv venituri şi care poate să realizeze decoruri pentru orice instituţie de teatru sau de spectacol.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
Prim-ministrul, Ludovic Orban, s-a întâlnit, sâmbătă, cu Ada Hausvater, directorul Teatrului Naţional Timişoara, care i-a solicitat sprijinul pentru pornirea fabricii de decoruri, dar şi pentru Sala 2 care necesită unele investiţii.
 
„Am discutat despre fabrica de decoruri pe care sunt pe cale să o realizeze şi mi-au solicitat sprijin. O să vorbesc cu domnul ministru al Culturii să alocăm resursele necesare. Mi se pare o idee foarte bună care poate să genereze inclusiv venituri, să realizeze o fabrică care să producă decoruri care pot fi comandate de orice instituţie de teatru sau de spectacol şi voi sprijini acest proiect. De asemenea, am vorbit de Sala 2 care a fost transferată de Consiliul Local în proprietatea statului şi în administrarea Ministerului Culturii şi de asemenea este necesară o investiţie pentru finalizarea Sălii 2 care este un loc aparte, care poate să creeze atractivitate pentru spectacole care sunt organizate acolo”, a declarat Orban.
 
Fabrica de decoruri de la Timişoara a fost inaugurată în anul 2012, însă nu a funcţionat din lipsă de fonduri. Acesta este un proiect finanţat de Ministerul Culturii, valoarea investiţiei fiind de 5.782.258 lei, fără TVA. Pentru început, aici ar fi trebuit să lucreze 20 de persoane, angajaţi ai Teatrului Naţional Timişoara.
 
Inaugurarea fabricii a fost făcută, în 2012, în prezenţa primarului municipiului Timişoara de la acea vreme, Gheorghe Ciuhandu.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.