Opera Comică pentru Copii propune opt spectacole în Festivalul "Enescu" pentru copii, program în premieră asociat Festivalului Internaţional George Enescu 2019.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Festivalul Enescu pentru Copii va avea loc în perioada 31 august - 22 septembrie, iar spectacolele vor reproduce, într-un format adaptat înţelegerii micilor melomani, concertele din zilele de sfârşit de săptămână din cadrul Festivalului Internaţional "George Enescu" 2019.

Festivalul Enescu pentru Copii este conceput şi pus în scenă de echipa Operei Comice pentru Copii.

Spectacolele vor avea loc în matineu, în zilele de 31 august şi 1 septembrie, 7 şi 8 septembrie, 14 şi 15 septembrie, 21 şi 22 septembrie, la Opera Comică pentru Copii (din Calea Giuleşti, 16), în salonul Mozart.

"Am pregătit spectacole dedicate celor mici cu lucrări atractive din programul Festivalului Enescu din fiecare final de săptămână. Cei din echipa Operei Comice pentru Copii sunt în repetiţii şi au pregătit o abordare cu poveşti incluse, prin care vor găsi, sunt sigură, un drum mai direct către mintea şi sufletul tinerilor spectatori. Suntem încântaţi să putem participa prin acest program în premieră la extinderea conexiunii dintre Festivalul Enescu şi publicul tânăr şi la educarea bucuriei în receptarea muzicii clasice", a spus Felicia Filip, director general al Operei Comice pentru Copii.

Programul primei ediţii a Festivalului Enescu pentru Copii va include: sâmbătă, 31 august şi duminică, 1 septembrie, de la ora 12.00, "Viaţa lui Beethoven", concert lecţie pentru copii, cu lucrări de Ludwig van Beethoven, sâmbătă, 7 septembrie şi duminică, 8 septembrie, de la ora 12.00, "Enescu şi muzica franceză", concert lecţie pentru copii, cu lucrări de George Enescu, Béla Bartók, Claude Debussy şi Maurice Ravel; sâmbătă, 14 septembrie şi duminică, 15 septembrie, de la ora 12.00, "Poemul simfonic", concert lecţie pentru copii, cu lucrări de Richard Strauss şi Serghei Rahmaninov; sâmbătă, 21 septembrie şi duminică, 22 septembrie, de la ora 12.00, "Clasicism şi Romantism", concert lecţie pentru copii, cu lucrări de Wolfgang Amadeus Mozart, Johannes Brahms, Piotr Ilici Ceaikovski.

Concertele vor fi prezentate într-o variantă condensată, cu o durată considerată ideală pentru a  menţine atenţia copiilor, de maxim 30 de minute, păstrând în acelaşi timp elementele centrale ale pieselor. La finalul fiecărei reprezentaţii, concertele vor fi explicate pe larg într-o sesiune educativă susţinută de muzicienii Operei Comice pentru Copiii. Astfel, copiii, cu vârste între 3 şi 12 ani, vor putea intra şi ei, alături de adulţi, în lumea fascinantă a celui mai mare eveniment cultural internaţional organizat de România.

Festivalul Enescu pentru Copii va fi organizat de către Opera Comică pentru Copii din Bucureşti la sediul său din Calea Giuleşti nr. 16. Vârsta recomandată pentru participare este de 3-12 ani. Biletele sunt disponibile la casieria Operei Comice pentru Copii.

viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.