Opera Naţională Bucureşti se alătură iniţiativei Asociaţiei Magic şi vineri, cu ocazia Zilei Mondiale a Luptei împotriva Cancerului, va fi luminată în portocaliu.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

World Cancer Day este o iniţiativă a The Union for International Cancer Control (UICC) şi mobilizează în fiecare an, pe 4 februarie, persoane fizice, instituţii şi organizaţii din întreaga lume.

Una dintre modalităţile de a transmite publicului larg mesajul de luptă împotriva cancerului este luminarea în portocaliu a clădirilor din marile oraşe. Pentru prima dată Opera Naţională Bucureşti se alătură demersului Asociaţiei Magic, partener al UICC, alături de alte nouă obiective importante din Bucureşti.

Cancerul este a doua cauză majoră de deces din lume şi cauza principală de deces în rândul copiilor şi adolescenţilor. 10 milioane de oameni mor, anual, de cancer - mai mult decât de HIV/ SIDA, malarie şi tuberculoză, la un loc. În întreaga lume, se înregistrează anual aproximativ 300.000 de cazuri noi în rândul copiilor cu vârsta între 0 şi 19 ani.

Organizaţia Mondială a Sănătăţii estimează că până în 2035, numărul mondial de cazuri de cancer s-ar putea dubla şi aproximativ 40% din populaţia globului se va confrunta cu această boală, la un moment dat în viaţă. Prin prevenţie, detectarea cancerului în fază incipientă şi tratament, ar putea fi salvate în fiecare an 3,7 milioane de vieţi - adulţi şi copii.

În seara de 4 februarie, de la ora 18.30, în Sala Mare de spectacole a Operei Naţionale Bucureşti va avea loc spectacolul coupé de dans contemporan „Tango. Radio & Juliet”, de Edward Clug. Ambele lucrări reprezintă un poem coregrafic, fiecare în parte fiind structurat ca poezie de stare. Mişcările dansatorilor, atent elaborate, spectaculoase, sunt încărcate de forţă, atât în „Tango”, cât şi în „Radio and Juliet”. Strategia artistică a teatrului nostru vizează realizarea unei ample palete repertoriale, în care capodoperele clasice sunt alternate cu lucrările moderne.

Bilete pe https://tickets.operanb.ro/ şi de la Casa de Bilete.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.