Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) a anunţat, luni, că noul tip de coronavirus este de zice ori mai letal decât gripa H1N1.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Noul tip de coronavirus este de zece ori mai letal decât virusul responsabil de gripa de tip A (H1N1) apărută la sfârşitul lui martie 2019 în Mexic, au indicat luni autorităţile sanitare mondiale, care fac apel la o ieşire din izolare "lentă", potrivit BFM TV. 

"Datele adunate de la mai multe ţări ne oferă o imagine mai clară a acestui virus, a comportamentului lui, a manierei în care poate fi oprit. Ştim că Covid-19 se răspândeşte rapid şi ştim că este letal: de zece ori mai mult decât virusul responsabil de pandemia de gripă din 2009", a declarat directorul general al OMS Tedros Adhanom Ghebreyesus, în cursul unei conferinţe de presă virtuale de la Geneva. 

Între 2009 şi 2010, grupa de tip A (H1N1) a cauzat moartea a 18.500 de persoane, potrivit OMS. Totuşi, revista medicală The Lacet estimează că bilanţul s-a situat mai mult între 151.700 şi 575.400 de victime. 

OMS a afirmat că un vaccin este necesar pentru a întrerupe total transmiterea de Covid-19 în lume, care a cauzat moartea a 115.000 de persoane în toată lumea. 

"Era globalizării semnifică faptul că riscul de revenire al Covid-19 va continua. În final, dezvoltarea şi distribuirea unui vaccin sigur şi eficient vor fi necesare pentru întreruperea totală a transmiterii bolii", a subliniat directorul general al OMS. 

 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.