Unele dintre cele mai importante case de editură prezente la Târgul Internaţional de Carte Gaudeamus au făcut recomandări pentru News.ro. Humanitas se laudă cu 100 de noutăţi şi 1.000 de titluri la raft, cu volume noi de Emil Brumaru, Radu Paraschivescu, Ioana Pârvulescu, All mizează pe o nouă rebranduire a colecţiei ”Strada Ficţiunii”, pe cartea ”Dragă, mă duc la Charlie” scrisă de jurnalista Maryse Wolinski, soţia unuia dintre caricaturiştii ucişi în atentatul de la Charlie Hebdo, dar şi pe cartea de colorat cu desene de Devis Grebu, iar Nemira lansează săptămâna aceasta o colecţie de basme clasice ilustrate de desenatori români - ”Basmul din buzunar”.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Directorul de promovare al editurii Humanitas, Gabriela Maaz, a declarat pentru News.ro că editurile Humanitas Fiction şi Humanitas Multimedia prezintă mai mult de 1.000 de titluri la stand, peste 100 de noutăţi şi 35 de evenimente.

”În premieră, avem două întâlniri de carte şi film, vorbesc aici despre «Bacalaureat», lansarea DVD-ului, şi lansarea pachetului carte şi film, cu Cristi Mungiu şi Gabriel Liiceanu, de «Inimi cicatrizate», de asemenea un eveniment - carte şi film, unde vom vorbi cu Radu Jude, Ioana Pârvulescu şi Mircea Cărtărescu despre film şi despre carte. Lansări de audiobook-uri: Andrei Pleşu, «Pardon, , bonsoir», şi Oana Pellea cu o interpretare minunată a lui Antoine de Saint-Exupery cu Micul Prinţ”, sunt câteva dintre recomandările făcute de Gabriela Maaz.

Premiaţi Nobel la Humanitas

În continuare, până la 35 de evenimente, la standul Humanitas vor fi lansări de carte. Dintre cele mai aşteptate, ”avem laureatul Nobel pentru Literatură - un eveniment Bob Dylan prezentat de Mircea Cărtărescu; «Statele Unite şi noua ordine mondială», o carte de Aleksandr Dughin şi Olavo de Carvalho în dialog, care va fi prezentată duminică de Horia-Roman Patapievici; avem un eveniment «100 de ani Alexandru Dragomir» cu Horia Patapievici şi Gabriel Liiceanu. De asemenea, cărţi noi de Ioana Pârvulescu, Vlad Zografi, Radu Paraschivescu, Emil Brumaru, Ana Barton, Dana Grigorcea, şi alţii”, a precizat directorul de comunicare al editurii.

Totodată, la stand va fi prezent şi scriitorul chinez Yu Hua, care va lansa volumul ”În viaţă”.

”Humanitas Fiction publică, la această ediţie, cartea unuia dintre cei mai importanţi scriitori chinezi contemporani, Yu Hua, care este prezent în stand vineri la ora 18.00, «În viaţă», şi un nou roman al scriitorului care este deţinător al Premiului Nobel pentru Literatură în 2012 - Mo Yan, o carte pe care vă invit să vă bucuraţi, «Femeia cu buchetul de flori şi alte povestiri»”, a completat lista recomandărilor Gabriela Maaz.

All prezintă o carte de colorat de Devis Grebu

Editura All vine cu noutăţi, dar prezintă mai multe cărţi-eveniment. ”Una dintre ele este «Dragă, mă duc la Charlie», scrisă de Maryse Wolinski, soţia unuia dintre caricaturiştii care au murit în atentatele de la Charlie Hebdo, Georges Wolinski. În carte este descrisă prima zi a atentatelor şi toate zilele groaznice care au urmat. Este o carte-eveniment pentru că pe 7 ianuarie se împlinesc doi ani de la atentat şi pentru că a fost tradusă imediat după apariţia în Franţa. Traducătorul este Tudorel Urian. Autoarea este un nume în Franţa, o jurnalistă reputată şi asta se simte din scriitură, nu numai din tema cărţii”, a declarat, pentru News.ro, Livia Lucan-Arjoca, specialist relaţii publice All. Cartea are la târg un preţ de 19 lei.

De asemenea, All prezintă publicului o carte de colorat pentru toate vârstele, cu un preţ special de 30 de lei. După târg ea va costa 40 de lei. ”Ce are special această carte este autorul - Devis Grebu, care este caricaturist şi pictor, cu o biografie fabuloasă la nivel internaţional, dar care este mai puţin cunoscut în România. «Culori şi tradiţii în folclorul românesc» este o carte exuberantă, care îţi dă şansa de a avea o operă de artă personalizată. Este un eveniment editorial”, a precizat reprezentantul All.

Cărţile editurii au preţuri speciale la târg şi pentru că All împlineşte 25 de ani anul acesta.

All recomandă şi ”Reţete pentru micile gospodine” de Laura Adamache, o carte ilustrată cu acuarele, pentru mame care să gătească cu fiicele lor sau invers. Ilustraţiile sunt semnate de Marina Plantus. 

Editura All aduce la Gaudeamus şi cărţile din colecţia Strada Ficţiunii, care acum sunt îmbrăcate în haine noi, mai elegante: ”Senilitate” de Italo Svevo, ”Gâtul girafei” de Judith Schalansky şi ”Ochiul furtunii” de Patrick White.

Poveşti fascinante la Nemira

Nemira va lansa la această ediţie o colecţie de basme clasice ilustrate de desenatori români. Ana Nicolau, manager general, a făcut câteva recomandări pentru News.ro: ”«Basmul din buzunar», o colecţie care vrem să fie purtată peste tot de părinţi şi de cei mici. Vă recomandăm «Un băiat numit Crăciun», adevărata poveste de Crăciun, spunem noi, pe care o recomandăm copiilor de la 8 la 108 ani, precum şi cea mai recentă apariţie a britanicului Julian Barnes - «Zgomotul timpului», în colecţia Babel, un roman care prezintă povestea compozitorului rus Dimitrie Şostacovici în timpul dictaturii lui Stalin, o poveste sfâşietoare. Tot la Gaudeamus vom lansa colecţia de poezie contemporană românească Vorpal, condusă de Svetlana Cârstean. Eu vă provoc să descoperiţi poezia românească”.

Alte noutăţi la Nemira: Două apariţii din seria cu iepuraşul Matei - «Crăciun fericit, Matei!», în care Matei învaţă să dăruiască, şi «Ajutor, Matei, o fantomă!», din care copiii învaţă să nu le fie frică de întuneric. Un pachet cu trei cărţi ale seriei costă la târg 39 de lei, faţă de 60 în librării.

”Cu ultima suflare” este o poveste absolut fascinantă, o carte mult timp bestseller în America şi în Anglia, spusă de Paul Kalanithi, un tânăr doctor neurochirurg, care la 37 de ani a fost diagnosticat cu cancer pulmonar în ultima fază. Este deosebită pentru că vorbeşte despre viaţă şi moarte din această perspectiva duală a medicului, dar şi a pacientului care ştie că mai are de trăit câţiva ani. Volumul poate fi cumpărat la târg cu 22,49 lei.

La standul Nemira, cititorii pot cumpăra şi ”Viaţa mea” de Charles Chaplin, lansată la Bookfest, şi una dintre cele mai vândute, care costă 52 de lei.

Târgul Internaţional de Carte Gaudeamus 2016 s-a deschis, miercuri, la Romexpo cu 300 de edituri prezente, care anunţă peste 850 de evenimente, în centrul atenţiei fiind standul Chinei, unul dintre cele mai spectaculoase, invitat de onoare al ediţiei, care prezintă peste 3.000 de cărţi.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.