Luca Niculescu, ambasadorul român la Paris, a anunţat într-un mesaj publicat miercuri pe Facebook că a oferit de Ziua Naţională mai multor oficiali francezi obiecte din ceramică de Maramureş.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

„Cu ocazia Zilei Naţionale le-am oferit mai multor parteneri din Franţa (oficiali, ambasadori, diplomaţi) câte un obiect de ceramică din România. Pentru că anul acesta am descoperit o ceramică din Maramureş, de pe Valea Izei, din comuna Săcel. Este de inspiraţie dacică, arsă într-un cuptor de tip roman care are 300 de ani, ultimul din Maramuresul istoric, după cum am aflat”. 

El a explicat: „Ornamentul e simplu, o linie vălurită, sau, în cazul farfuriilor, un soare care te priveşte de pe ceramică. Îi mulţumim meşterului care le-a făcut special pentru noi, de Ziua Naţională. După cum se vede în fotografiile pe care le-am primit azi dimineaţa de la câţiva oficiali din Franţa, ceramica de Săcel a avut succes”.

Ambasadorul României în Franţa a marcat Ziua Naţională şi printr-un eveniment în care a prezentat artişti, scriitori, medici, cântăreţi, precum şi creaţiile şi gândurile lor de 1 Decembrie.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.